Ekonomi

BİM yönetiminden zincir market eleştirilerine yanıt!

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, zincir marketler ile ilgili fahiş fiyat uygulamasına dair eleştirilere cevap verdi. Aykaç "Maliyet enflasyonunu düşürmediğiniz sürece bu konuşmalar spekülatif." İfadelerini kullandı.Aykaç, fahiş fiyat uygulaması ile ilgili eleştirilere de cevap verdi

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Bloomberg HT’ye konuştu. Aykaç, fahiş fiyat uygulaması ile ilgili eleştirilere de cevap verdi. Aykaç “Fahiş fiyat konusunun bu kadar gündemde olmasının nedeni enflasyon oranlarının yüksekliği. Dünyanın mücadele ettiği bir yüksek enflasyonun biraz daha farklı yaşanır haline şahit oluyoruz. Burada aslında fahiş fiyattan ziyade üretimde maliyet enflasyonu söz konusu. Maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece fahiş fiyat ile ilgili tartışmalar spekülatif. Birçok işletmemiz zarar ediyor, kâr eden işletmelerimizin de yüzde 0-4 arasında marjı var. BİM açısından baktığımızda herhangi bir ceza beklentimiz yok” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPTIRIM UYGULANACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, zincir marketlerdeki fahiş fiyatlar ile ilgili yeni yaptırımların devreye alınacağını ifade etmişti.

"BİM’İN 5 YILDIR KAR MARJINDA ARTIŞ YOK”

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, “Kendi kendimize yetme gibi bir hedefimiz varsa birçok konuda dışa bağımlılığı azaltmamız gerekiyor. Tarımı kalkındırmak, hayvancılığı da geliştirmek zorundayız. Üzerimize yapıştırılmaya çalışılan ithamlara nominal olarak değil, oransal bakılması gerekiyor. Ben şirketim adına şunu söyleyebilirim BİM’in 5 yıllık bilançosunu incelesinler, kâr marjında herhangi bir artış yok. Diğer şirketler de hemen hemen aynı durumda” şeklinde konuştu.

Aykaç değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Denetimlerin sıkılaşmasıyla bir problemimiz yok, denetimler sayesinde eksiğimiz varsa onu görüyoruz. Ülkemizde haksız rekabet işliyor. Rekabet Kurumu'na da bir mesajımız olsun. Türkiye’nin taklit ürün üreten 3. ülke durumunda olduğu söyleniyor. Buna bir çare bulunması lazım. Tedarikte bir daralma var, fiyatlara yansıdığını da görebiliyoruz. Bugün Türkiye'de zamana ayak uyduramamış 150'den fazla yerel market bulunuyor"

"EYT’Yİ BEKLEYEN ÇOK SAYIDA ÇALIŞAN VAR”

EYT düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aykaç “75 binden fazla çalışanı olan bir şirketiz. EYT'ye takılan çok sayıda çalışanımız var. Türkiye'deki gelir grubu üst ve alt olarak ikiye ayrılmış durumda. Beklentileri karşılayacak bir asgari ücret zammı adil olacak diye düşünüyoruz. Asgari ücret konusunda işletmeler de devletten beklenti içinde” dedi.

Önümüzdeki aydan itibaren enflasyonda baz etkisinin görüleceğini ifade eden Aykaç "Enflasyonda Mart veya Nisan sonrası dramatik bir düşüş bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İş Bankası promosyonda rakip tanımıyor! Rekor promosyon ödemesi almak için son günler!

PTT'den 1.798 lira yardım parası! Başvuranların hesabına yatıyor!

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?