Ekonomi

Bin TL ödeyen 879 TL ödeyecek! Herkes zam beklerken doğalgaza flaş indirim geldi!

Herkes doğalgaza yeni yılda zam beklerken flaş indirim milyonlarca aboneyi sevindirdi. Doğalgaz faturasını bin TL ödeyen bir abone yeni yılda 879 TL düzeyinde ödeyecek. İşte detaylar… Ancak beklenen olmadı

Asgari ücrete gelen zamla birlikte birçok şeye gelen zamdan doğalgazın da nasibini alması tahmin ediliyordu. Ancak beklenen olmadı. İstanbul’da doğalgaza indirim haberi herkesi sevindirdi. Türkiye'nin, tükettiği doğal gazın yüzde 99,5'ini ithal eden bir ülke olduğu biliniyor. Haliyle kurdaki belirsizlik ve maliyetler doğalgaz başta olmak üzere birçok enerji dalını doğrudan ve dolaylı olarak etkiliyor. İstanbul’da birçok vatandaş, doğalgaza yapılan zam oranını merak ediyor.

DOĞALGAZ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYORDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'deki Çaycuma-1 sahasında yapılan sondajda 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervi bulunduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni keşif ve mevcut rezervin uluslararası piyasalardaki karşılığının bir trilyon doları bulduğunu kaydetmişti. Doğalgazla ilgili Türkiye’nin dışa bağımlılığının da hızla azalacağı yönünde bilgiler geliyordu.

Asgari ücretin artmasıyla birlikte birçok şeye gelen zamdan doğalgazın da nasibini alması tahmin ediliyordu. Ancak beklenen olmadı. İstanbul’da doğalgaza indirim haberi herkesi sevindirdi. İşte doğalgaza gelen indirim oranı…

 

İSTANBUL’DA DOĞALGAZA NE KADAR İNDİRİM YAPILDI?

NTV'nin sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre; 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere doğalgazda indirime gidildi. 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere İstanbul'da doğalgaz fiyatına yüzde 12 indirim yapılacak.  Yapılan bu indirimle doğalgaz faturasını bin TL ödeyen bir vatandaş, yapılacak indirimle birlikte 879 TL düzeyinde bir ödeme yapacak.

SİSTEM KULLANIM BEDELLERİNDEKİ İNDİRİM YENİ YIL ÖNCESİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

1 Ocak 2023’ten geçerli olacak olan indirim haberi abonelerin yüzünü güldürdü. Özellikle çok nüfuslu kalabalık ailelerin yüksek fatura ödediği biliniyordu. İstanbul’da faaliyet gösteren ve yaklaşık 5.5 milyon aktif doğalgaz konut abonesi bulunan İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım A.Ş’nin (İGDAŞ) sistem kullanım bedellerinde indirime gidilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu indirimi sonrasında nihai doğalgaz fiyatlarında ise yüzde 12,13 düzeyinde bir indirim yapılmış olacak.

Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir?

Bunları yapanın doğalgaz faturası düşüyor!

900 TL – 2500 TL doğalgaz desteği ödemelerinden kimler faydalanacak?