Genel

Bina ve yerleşmelerin yeşil sertifikaları, sertifika puanını düşüren değişiklik olmadığı sürece geçerli olacak!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu yönetmelikle bina ve yerleşmelerin yeşil sertifikaları, sertifika puanını düşüren değişiklik olmadığı sürece geçerli olacak.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugünkü 32699 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Peki söz konusu yönetmelikle hangi değişiklikler yapıldı? İşte Resmi Gazete'de yayımlanan Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili detaylar...

 Söz konusu Değişiklik düzenlemesi uyarınca Yönetmeliğin “Genel esaslar” başlıklı 5. maddesinin 2. fıkrasına bir hüküm eklendi.  Yönetmeliğe göre yeşil sertifikalar, düzenlendikleri tarihte geçerli olan kriterler bakımından bina veya yerleşmede sertifika puanlarını olumsuz yönde etkileyecek nitelikte herhangi bir değişiklik olmadığı müddetçe geçerli olacak.

Bir diğer değişiklik de yeşil sertifika uzmanının görev ve sorumlulukları arasında sayılan aynı anda üç adete kadar bina veya yerleşme için hizmet verme yükümlülüğünün yürürlükten kaldırılması oldu.

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugünkü 32699 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik:


YÖNETMELİK        
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından:
BİNALAR İLE YERLEŞMELER İÇİN YEŞİL SERTİFİKA YÖNETMELİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 12/6/2022 tarihli ve 31864 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.
“Yeşil sertifikalar, düzenlendikleri tarihte geçerli olan kriterler bakımından bina veya yerleşmede sertifika puanlarını olumsuz yönde etkileyecek nitelikte herhangi bir değişiklik olmadığı müddetçe geçerlidir.”
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin altıncı fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin Ek-1, Ek-2 ve Ek-3’ü ekteki şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı yürütür.        
 

Ekleri için tıklayın

 

2025'te vergiler yüzde 45,4 oranında, asgari ücret ve maaşlar yüzde 25'ler seviyesinde artacak!

KİPTAŞ Küçükçekmece projesinde son dakika gelişmesi! Özfeza Sitesi E Blok’taki tüm daireler tahliye edildi!

TOKİ’den tam 35 şehirde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle arsa satışı! TOKİ 302 arsa satışı hangi illerde?