11 / 05 / 2024

Bina yıkımlarında da ruhsat istenecek!

Bina yıkımlarında da ruhsat istenecek!

Bayraklı Belediyesi, bundan böyle eski binaların güvenli yıkımı için ruhsat talep edecek. Karşıyaka'da da yeni düzenlemeye gidildi, "Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği" oluşturuldu...



Bayraklı Belediyesi, bundan böyle eski binaların güvenli yıkımı için ruhsat talep edecek. 

Karşıyaka'da da yeni düzenlemeye gidildi, "Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği" oluşturuldu. Bayraklı Belediyesi yeni inşaata istediği yapı ruhsatını, bundan böyle yıkımı yapılacak bina için de talep edecek. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yıkımda kamuya ait kaldırım, cadde veya sokakta tedbirlerin alınması, can güvenliğinin sağlanması, elektrik ve su hattının kesilmesi gibi işlem yapılıyor. Tüm risk unsurları giderildikten sonra yıkım gerçekleştiriliyor. Yani tüm risk unsurları ortadan kalkmış oluyor" dedi.

Hasan Karabağ Karşıyaka'da ise Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, müteahhitlere yıkım usullerini ve uyulması gereken kuralları anlattı. 


Akpınar, "Sağlıksız konutu yıkıp, yerine sağlıklısını yapıyorsunuz. Biz işlemlerin yıkım yönergesine uygun olmasını istiyoruz. Hem can güvenliği açısından hem de çevresel etkiler açısından daha sağlıklı yıkım için hassasiyet gösterilmesini, bu yönergeye göre işlem yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Posta Ege


Geri Dön