Genel

Binalarda projelere aykırı hiçbir şey yapılamaz!

Bir binada projeye aykırı olacak hiçbir şey yapamazsınız. Yapılamayacak şeyler arasında ayırım yapmak mümkün. Yapılan şey projeye tabi değilse yani proje değişikliği yapılmayı gerektirmiyorsa bu değişiklik yapılabilir

Site içinde müstakil bir evimiz var. Balkonunu PVC ile kapatmak istiyoruz. Ne yapmalıyız Hiçbir şey yapmadan kapatmamız mümkün mü ¢ V.G.

Bir binada projeye aykırı olacak hiçbir şey yapamazsınız. Yapılamayacak şeyler arasında ayırım yapmak mümkün. Yapılan şey projeye tabi değilse yani proje değişikliği yapılmayı gerektirmiyorsa bu değişiklik yapılabilir. Örneğin ahşap doğrama, benzer modelde plastik doğrama yapılabilir. Ancak balkon kapatma sabit tesisle yapılırsa buna izin yoktur. Biliyorsunuz balkonlara muhtelif güneşlik, pancur vs. konulabilir. Bunlar arasındaki ayırım, sabit tesis olup olmadığıdır. Buna da dava konusu olduğunda uzman bilirkişi karar verir. Sizin yapacağınız PVC ile kapatma işi, sabit tesis niteliğinde olacağı için, açılacak bir dava sonucu kaldırılmasına karar verilir. şžayet bir itiraz olmazsa diyecek yok, kullanırsınız ama bir gün biri buna karşı çıkana kadar.
Posta/ Tamer Heper