Binalarda ses yalıtımı için geç değil!
İzocam, 28 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nde yaşam alanlarında ses yalıtımının altını çiziyor. İzocam Kalibel ile yeni veya eski olması fark etmeden her yapıya kolay ve çabuk uygulama fırsatıyla ses yalıtımı yapılıyor.
Gürültü kirliliği, hava kirliliğinden sonra insanlara en fazla zarar veren çevre faktörlerinden oluyor. Dünya çapında gürültü farkındalığının artması için, ilk kez 1996'da başlatılan "Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü", bu sene 28 Nisan’da düzenleniyor. Sağlıklı yalıtım çözümleriyle 56 senedir sektörde öncü olan İzocam, bu özel günde yaşam alanlarındaki ses yalıtımına vurgu yaparak, her türlü binaya kolay ve çabuk uygulanarak sektörde fark oluşturan profesyonel ısı ve ses yalıtımı çözümü Kalibel'e ilişkin bilgiler aktardı.
Günümüz şartlarında giderek kalabalıklaşan şehirlerde, kalabalıklaşan yaşam alanları ve yoğunlaşan trafiğin de etkisiyle gürültü kirliliğiyle daha fazla iç içe olunuyor. Fizyolojik ve psikolojik dengeyi bozan, iş performansını azaltan, çevrenin hoşluğunu ve sakinliğini yok eden gürültü, istenmeyen seslerden meydana gelen önemli bir çevre kirleticisi şeklinde belirtiliyor.
Gürültü, insanlar üzerinde; geçici veya kalıcı işitme hasarları, vücut aktivitesinde değişiklik, yüksek kan basıncı, dolaşım bozuklukları, hızlı solunum, kalpte ritm bozukluğu, ani refleksler, davranış bozuklukları, öfkelenme, sıkılma, genel takatsizlik duygusu, iş veriminin düşmesi, konsantrasyon bozukluğu, hareketlerin engellenmesi gibi birçok etkiye neden oluyor. Çocuklar da gürültünün olumsuz fizyolojik, bilişsel ve duygusal etkilerine yoğun şekilde yaşıyor. Tüm bu sebeplerle gürültü kirliliğinin yıkıcı ve kalıcı etkilerinin gikkate alınarak engellenmesi gerekli.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile beraber daha çok evlerd evakit geçirilmeye başlandı ve “konfor” ihtiyacı herkes için daha görünür bir hale geldi. Sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam için ısı, su ve yangının yanı sıra ses yalıtımının da bir ihtiyaç olduğu görüldü. Fakat ses yalıtımı söz konusu olduğunda tüketiciler, yeni yapılan binalarda ses yalıtımı yapılabilirken, oturdukları eski binalarda bu uygulama için geç kalındığını düşünerek yanılabiliyorlar. Yalıtım uzmanı İzocam ise ses yalıtımı için asla geç olmadığına dikkat çekiyor.
İzocam Kalibel’le tüm binalar kolayca sessizliğe kavuşuyor
İzocam Kalibel, hem kolay uygulanışı hem de ses yalıtım özelliği sayesinde yeni yapılmış ya da kullanımda olan her türlü konut ve binalarda etkili bir ses yalıtımı sağlıyor. İzocam’ın, camyünü ile alçı levhayı birlikte sağğladığı profesyonel ısı ve ses yalıtımı çözümü Kalibel, kolay ve hızlı uygulanabilmesiyle hastane, okul ve konut gibi yapılar başta olmak üzere tüm binalarda kullanılıyor.
Bir yüzü alçı plaka kaplı camyünü levhadan meydana gelen kompozit bir ürün olan İzocam Kalibel, dış duvarların iç yüzeylerinde, iç bölme ve komşu duvarlarda, merpen ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda, ahşap karkas yapıların içten giydirilmesinde ses ve ısı yalıtımı için tercih ediliyor. Aynı anda hem mineral yün hem de alçı levhanın uygulanmasına fırsat veren Kalibel ile yerinde uygulama süresi azalıyor ve iş gücünden yüksek verim alınıyor.
Yalıtımda sağlık ve avantaj arayanların tercihi
İzocam Kalibel, uygulama kolaylığının yanı sıra sunduğu diğer pek çok imkanıyla dikkat çekiyor. Sahip olduğu EUCEB sertifikası, İzocam Kalibel’in içeriğinde yer alan camyününün sağlığa zararsız olduğunu belirtiyor. Deri ve solunumla vücuda nüfuz eden elyafların, vücuttan çözünerek atıldığını ortaya koyan EUCEB sertifikası ile İzocam camyünü ürünlerin kanserojen olmadığını bağımsız bir kurum belgeliyor.
Isıl konforu desteklerken ses yalıtımını da yapan İzocam Kalibel, binalarda kesintisiz konfor sunuyor. Herhangi bir aksesuar olmadan, hızlı ve kolay şekilde uygulama yapılıyor. Yanmaz bir ürün olarak binaların yangın güvenliğini de sağlayan İzocam Kalibel, duvarları küf ve nem oluşumuna karşı da koruma altına alıyor.
İzocam Kalibel nasıl uygulanır?
İzocam Kalibel uygulaması için ilk olarak kaplanacak duvarın yüzeyi temizlenir, uygulamaya hazırlanır. Levhalar duvarın ölçüsüne göre döşemeden 1 santimetre, tavandan 0,5 santimetre mesafe bırakılacak şekilde kesilir. Levhanın camyünü yüzeyine metrekareye 3-5 kg gelecek şekilde özel yapıştırma harcı uygulanır. Kalibel levha kaldırılarak duvar dibinde, döşeme üzerine önceden yerleştirilmiş 10 milimetrelik kamalar üzerine yerleştirilir. Duvara yaslandırıldıktan sonra lastik bir çekiç ve mastar ile teraziye alınır. Levhalara, yapıştırıcı prizini alana kadar destek verilir. Birleşim yerlerinin de özel file ve macunla kapatılmasının ardından son kat boya yapılarak uygulama bitirilir.
İzocam ihracat şampiyonu oldu!