27 / 04 / 2024

Binali Yıldırım Aksaray'da 3 bin 876 konut yaptık!

Binali Yıldırım Aksaray'da 3 bin 876 konut yaptık!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Aksaray'da 3 bin 876 konut yaptıklarını söyledi.



 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Aksaray 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere seslendi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aksaray'ın 1989'da il olduğunu söyleyen Yıldırım, Sultanhanı'nın ise yeni ilçe olduğunu ve sözlerini tuttuklarını belirtti. Bir ilçenin il olmasının devletin ve hükümetin bir taahhüdü ve vaadi olduğunu belirten Yıldırım, o vaadin yerine getirildiğini dile getirdi.

 

Yıldırım, 2002'de hükümeti devralmalarının ilk gününden itibaren Aksaray'ın tüm sorunlarının üzerine kararlılıkla gittiklerini belirterek, şöyle konuştu.

 

"Son 15 yılda Aksaray, 7 milyar liralık yatırım ve destek aldı. Aksaray'da 10 milyon dolar olan ihracat 91 milyon dolara çıktı. Aksaray üreten şehir. Aksaray, akıl terini, alın terini hizmete, kalkınmaya, refaha dönüştüren bir şehir. 3 bin 876 konut yaptık, hak sahiplerine teslim ettik. 964 konutun yapımı da devam ediyor. 2006'da Aksaray Üniversitesini kurduk. Şimdi bir de tıp fakültesi açtık mı? Daha önce yapımı başlanan ama bir türlü tamamlanamayan 8 sağlık tesisini tamamladık. 3'ü hastane olmak üzere 14 yeni sağlık tesisini bitirdik. Aksaray'da sadece 17 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz iktidara geldiğimizde bölünmüş yol miktarını bunun üzerine 289 kilometre ilave ederek, 300 kilometrenin üzerine çıkardık."

 

Ankara'dan Aksaray üzerinden Niğde'ye yeni otoyol yaptıklarını da söyleyen Yıldırım, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Antalya hızlı trenin projelerinin yapıldığını, yapımına ilerleyen zaman içerisinde başlayacaklarını söyledi.

 

Yıldırım, gençler için bir spor fabrikasının kurulduğunu anlatan Yıldırım, "Fabrika deyince yanlış anlamayın. Yani gençlerin her türlü spor imkanı yapacakları tesislerin bir arada olduğu bir külliye. 25 milyonun üzerinde bir bedelle ihalesi yapıldı, yapımına başlıyor." dedi.

 

- "Komşunun evi yanarken gidip, yanaşıp üşüyen elini ısıtmaya benziyor"

Türkiye'nin mutabakatla, milli ittifakla büyümeye devam edeceğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

 


Geri Dön