17 / 05 / 2024

Binali Yıldırım: Altyapıyı yapmadan üstyapıyı yapıyoruz

Binali Yıldırım: Altyapıyı yapmadan üstyapıyı yapıyoruz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaşanan sel felaketiyle ilgili "Altyapıyı yapmadan üstyapıyı yapıyoruz" dedi



Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sel felaketine karşı yeterli önlem alınmadığıyla ilgili suçlamalara "Sorumlu insanoğlu, yapacak bir şey yok" yanıtını verdi

İstanbul'da can alan felaketin faturası ağır oldu. Vatandaşlar gerekli önlem alınmadığı ve alt yapı eksikliği olduğu gerekçesiyle belediyeleri suçlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş metrekareye 205 kilogram yağış düştüğü durum karşısında yapılabilecek pek fazla bir durumun olmadığını ima etti. Topbaş, "Doğal afetler karşısında insanoğlu çaresiz kalıyor. Türkiye'de acılar üzerinden siyaset yapanlar var. Benim Bosna'ya gittiğimi söyleyenlere şaşırıyorum. Dün çok önemli bir konu için Ankara'ya gittim. Sabah erkenden de geri döndüm. Böyle siyaset yapanları kınıyorum" dedi.

`ASIL SORUMLU BÜYÜKŞEHİR'

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise Basın Ekspres Yolu üzerinde yaşanan sel felaketinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu. Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay "Suyun önüne geçme şansınız yok. Ayamama Deresi'nin ıslah edilmesi, yağmur suyu kanallarının temizlenmemesi taşkınlık yarattı. Ayamama Deresi'nin ıslah çalışması Küçükçekmece ilçesinin sorumluluğunda değil, ilçe olarak müdahale edemiyoruz. Tüm bunlardan Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ sorumlu" diye konuştu.

Bu tufana Amerika bile dayanamazdı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: 500 ya da bin yılda bir görülecek debiye göre hesap yapmak mümkün değil. Buna ne Türkiye'de ne Amerika'da ne de hiçbir yerde alınacak önlem yoktur. Mühim olan hasarı asgariye indirmek. Felakette herkesin ihmali var.  Kaçak yapılaşmaya karşı önlem alacağız.

İstanbul'da fiilen bir afet yaşıyoruz

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: İstanbul'da fiilen bir afet yaşanıyor. Bizi en çok üzen can kayıpları. Hayatını kaybedenlerin ailelerine de belli ödemeler yapılacak. Olay olup bittikten sonra vatandaşlarımızın tekrar düzene kavuşması, hayatın normale dönmesi için elimizden gelen her şeyi kısa sürede yapacağız.

Alt yapıdan önce üst yapıyı yapıyoruz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Sorun İstanbul'un yapılaşmasındaki standart dışı uygulamalar. Ayamama Deresi İstanbul'un sorunlu bir deresi. Dereyi 5 kat büyütüp, 2 kat derinleştirin. Diğer kısımlarda yeterli alt yapınız yoksa zaten su oradan yol bulup oraya iniyor. Altyapıyı yapmadan üstyapıyı yapıyoruz.

Dere yataklarını boşaltacağız

Başbakan Erdoğan, sel felaketini değerlendirirken, "Yüz yılda bir olur, denilecek bir durum" dedi.  İstanbul'da ıslah edilen derelerde şu an sıkıntı yaşanmadığını belirten Erdoğan, "Atalarımız, `Derenin intikamı ağır olur' demişler. Dere yataklarındaki bütün yerleşimleri kaldırmak için yarın (bugün) çalışmalara başlayacağız. Ancak vatandaşlar engel olursa bu işi kısa sürede yapamayız" diye konuştu
Star


Geri Dön