28 / 04 / 2024

Binali Yıldırım:yeni köprü güzergahı belediyelere bağlı

Binali Yıldırım:yeni köprü güzergahı belediyelere bağlı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a Boğazına yapılacak 3. köprünün güzergahıyla ilgili olarak, "Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor" dedi



Bakan Yıldırım, "Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu"na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Karayolları Genel Müdürünün İstanbul Boğazına yapılacak 3. köprünün güzergahı ile ile açıklamaları var. Bu konuda biraz sinyaller verdi. Beykoz-Sarıyer hattı kesinleşti mi" sorusunu, Bakan Yıldırım, Çanakkale Köprüsü, 3. Boğaz Köprüsü, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün yap-işlet-devret modeliyle yapımının gündemlerinde olduğunu belirtti.

İstanbul-İzmit Körfez geçişinin,  İzmir  Otoyolu'nun yap-işlet-devret modeliyle ihalesinin yapıldığını hatırlatan Yıldırım, diğer iki projenin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu projelerde hemen hemen tamamlanma aşamasına gelmiştir. Gerekli kurum görüşleri, kararları tamamlandıktan sonra yap-işlet devret modeliyle bunların da ihalesi bu yıl içinde yapılacak. Gerekli kurul kararlarından kastımız ilgili belediyelerin meclis onayları, tabiat varlıklarını koruma kurulu kararları... Bu
işler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak yürütülmektedir."

Beykoz-Sarıyer hattının kesinleşip kesinleşmediğinin sorulması üzerine Yıldırım, hatlar konusunda daha önce gerekli açıklamaları yaptıklarını belirtti.

Bakan Yıldırım, "Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor. Şu anda bu işlem tamamlanmadığı için böyle bir bilgi vermemiz çok doğru olmaz" diye konuştu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

3'üncü köprü güzergahı belediye meclisi onayıyla kesinleşir
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3'üncü köprünün güzergahıyla ilgili olarak, "Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor" dedi.

Yıldırım, "Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu"na gidişinde, "Beykoz-Sarıyer hattı kesinleşti mi" sorusu üzerine, hatlar konusunda daha önce gerekli açıklamaları yaptıklarını belirtti ve "Hatlar, ilgili belediyelerin meclislerinde bunların onaylanmasıyla kesinlik kazanıyor. Şu anda bu işlem tamamlanmadığı için böyle bir bilgi vermemiz çok doğru olmaz" diye konuştu. Çanakkale Köprüsü, 3'üncü Boğaz Köprüsü, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün yap-işlet-devret modeliyle yapımının gündemlerinde olduğunu belirten Yıldırım, İstanbul-İzmit Körfez geçişinin, İzmir Otoyolu'nun yap-işlet-devret modeliyle ihale edildiğini hatırlattı ve diğer iki projenin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yıldırım, "Gerekli kurum görüşleri, kararları tamamlandıktan sonra yap-işlet-devret modeliyle bunların da ihalesi yıl içinde yapılacak. Gerekli kurul kararlarından kastımız ilgili belediyelerin meclis onayları, tabiat varlıklarını koruma kurulu kararları. İşler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından eş zamanlı yürütülüyor."

Sanal savunma ekibi kurulacak

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de ağ ve bilgi güvenli için Sanal güvenlik ekibi kurulması gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Sanal savunma yapmamız gerekiyor. Üniversitelere çok iş düşüyor toplumu bilinçlendirmek için" dedi. Yıldırım, Elektrik Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi ve üniversitelerle birlikte düzenenlenen 3'üncü Ağ ve Bilgi Güvenliği Sempozyumu'na katıldı. Yıldırım şöyle konuştu: "Türkiye 2007 yılında dünyada en fazla spam yayan 10 ülke arasındaydı. BTK spamla mücedele çalışması başlattı, günlük spam mesaj sayısı 6.5 milyondan 400 bine indi."
Hürriyet


Geri Dön