Kripto Paralar

Binance 2021'de 20 milyar dolar gelir elde etti!

Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, servetine servet kattı. Peki en büyük kripto borsalarından olan Binance, dünyadaki düzenleyicilerle uzlaşabilecek mi? Changpeng Zhao'nun serveti ne kadar oldu? İşte Binance ile ilgili merak edilen her şey... Bloomberg'de yer alan habere göre; Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, Binance borsasını ülkeye getirmek için istekli olan Abu Dabi'de kraliyet ailesiyle buluştu

Abu Dabi'de şehir merkezinden yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan Yas Adası, her yıl prensleri, film yıldızlarını ve dünyaca ünlü sporcuları partide ağırlıyor. Bloomberg'de yer alan habere göre; Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao, Binance borsasını ülkeye getirmek için istekli olan Abu Dabi'de kraliyet ailesiyle buluştu. Dubai'de bir daire tutan ve dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'nın yakınında ve şehrin Palm Jumeirah adasında akşam yemekleri veren Changpeng Zhao, ülkedeki gelişen kripto para piyasasında önde gelen kişilerden oldu.

44 yaşında olan Zhao'nun Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre net serveti 96 milyar dolar. Bloomberg, Asya'nın en zengin insanı Mukesh Ambani'yi aşan ve Mark Zuckerberg ile Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin gibi teknoloji devlerine rakip olan Zhao'nun servetini ilk kez paylaştı. Servet tahmini, Bitcoin ve şirketinin kendi tokenini içeren kişisel kripto varlıklarını hesaba katmadığı için Zhao'nun serveti önemli ölçüde daha büyük olabilir. 

Binance Coin geçen sene yüzde 1300 oranında artış gösterdi. Binance'in başarısı, son zamanlardaki düşüşlere rağmen, zincirlenmemiş kripto evreninde yaratılan muazzam zenginliklere dikkat çekiyor. Fakat firma etrafında tartışmalar yaşanıyor. Kurulduğu Çin'den sürülen şirket, küresel olarak düzenleyici soruşturmalarla karşılaştı. Konuyla ilgili bilgisi olan kişilere göre, ABD Adalet Bakanlığı ve İç Gelir Servisi, Zhao'nun kontrol ettiği bir kuruluş olan Binance Holdings Ltd.'nin kara para aklama ve vergi kaçakçılığı için bir kanal olup olmadığını masaya yatırdı ve araştırmalar yapıyor. Konuyla ilgili olarak DOJ ve IRS sözcüleri her hangi bir yorum yapmadı. 

Binance'in geleceği, dünyadaki düzenleyicilerle uzlaşıp uzlaşamayacağına ve genel merkezini kurmak için uygun bir yer bulup bulamayacağıla bağlantılı. Ancak şu an para akışı güçlü. Bloomberg'in işlem hacmi ve ücretleri analizine göre, Binance geçtiğimiz sene en az 20 milyar dolar gelir elde etti. Bu, Wall Street analistlerinin, piyasa değeri 50 milyar dolar olan halka açık bir firma olan Coinbase Global Inc.'in 2021 için toplamasını öngördüğünün nerederyse 3 katı. 

DA Davidson - Co. analisti Chris Brendler, “Coinbase, ABD perspektifinden 800 kiloluk goril gibi görünebilir, ancak Binance önemli ölçüde daha büyük”  diye konuştu.

Zaho ise bu haber için bir değerlendirmede bulunmadı. Binance, Bloomberg'in firmanın piyasa değeri ve net değerine ilişkin tahminlerinin doğruluğuna itirazda bulundu. Binance yaptığı açıklamada, “Kripto hala büyüme aşamasında” dedi. “Daha yüksek oynaklık seviyelerine karşı hassastır. Bir gün duyduğunuz numara, ertesi gün duyduğunuz numaradan farklı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Formula 1 yıldızları Lewis Hamilton ve Max Verstappen'in Yas Marina Pisti'nde verdiği mücadeleyi izlemeden bir ay önce Zhao, Singapur'daki Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu ve burada 2017 yılında kurduğu firmanın meteorik yükselişinin arkasındaki rakamları değerlendirdi. 

Son 24 saatlik bir sürede Binance, 170 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi. Zhao, gerçekten yavaş bir günde, yaklaşık 40 milyar dolar işlem yapıldığını ve bunun iki yıl önce 10 milyar dolar daha az olduğunu söyledi. Kripto para dünyasında bunlar devasa sayılar. Binance rutin olarak sonraki en büyük dört borsanın toplamı kadar alım satımı kolaylaştırır.

Bloomberg'den Erik Schatzker, Singapur'daki Kasım röportajı sırasında milyardere servetini sorduğunda, Zhao itiraz etti. “Zenginlik, para, sıralama umurumda değil” diye konuştu. Kripto girişimcisi, bu tür konuların dikkati dağıttığını ve ölmeden önce neredeyse tüm servetini vermeye hazır olduğunu belirtti. 

Zhao'nun kazandıklarını sürdürüp sürdüremeyeceği henüz belli değil ve firmasının dizginsiz büyümesi konusunda endişelenmek için birçok sebebi bulunuyor. 

DOJ ve IRS soruşturmasına ek olarak, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından, Binance içinde olası piyasa manipülasyonunu ve içeriden öğrenenlerin ticaretini ve ABD'li müşterilerin kripto para birimlerine bağlı türevler ticaretine yasa dışı bir şekilde izin verip vermediğini masaya yatırıyorı. CTFC konuyla ilgili yorum yapmadı. 

Binance, diğer ülkelerin yanı sıra İngiltere, Japonya ve Almanya'da da tüketici uyarılarında yerini aldı. 30 aralık tarihinde Kanadalı bir menkul kıymetler düzenleyicisi, ticaret platformunun kullanıcılarına ülkede faaliyetine devam etmesine izin verildiğini söylediği için şirkete tepki gösterdi. Binance sözcüsü, şirketin "dünya çapında düzenleyicilerle çalıştığını ve uyumluluk yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz" diye konuştu. Zhao, düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını ve istediğini belirtti. "İnsan uygarlığının, kuralların olmadığı bir dünyada yaşayacak kadar gelişmiş olduğuna inanmıyorum" diyen Zhao, düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını ve istediğini dile getirdi. 

Binance CEO'su tokenlere her şeyi dahil ediyor: 'Sadece kriptoyu tutmak istiyorum'

Binance, Bitcoin ve Ethereum gibi daha yerleşik tokenlerden daha az likit olan ve piyasanın en spekülatif köşelerinden biri haline gelen “alternatif paralar” ticareti için en iyi hedef olmuş durumda. Coingecko'ya göre firma, uluslararası borsasında Coinbase tarafından sunulanın iki katından fazla olan 350'den fazla madeni parayla alım satım sağlıyor. 

Londra merkezli bir blockchain firması olan Clearmatics'in piyasa istihbaratı başkanı Tim Swanson, Binance'in müşterilerin ticaret ücretlerini azaltmak için Binance Coin'i kullanmalarına izin vererek "kullanıcı yapışkanlığı" yaratmada başarılı olduğunu dile getirdi. Swanson, Binance hakkında “Likiditenin orada toplanması için artık bir kripto para listeleyen ilk kişi olmalarına bile gerek yok” diye konuştu. Zhao'nun firması aynı zamanda hacme göre en büyük türev ticareti sağlayıcısı. Aynı zamanda  kullanıcıların kripto üzerinde daha fazla risk ve potansiyel ödülle spekülasyon yapmasına izin veriyor. 

Zhao, Kasım'daki konuşmasında, Binance'in şimdi bir yere yerleşmeye çalıştığını dile getirdi ve genel merkez hakkında bir duyurunun "çok kısa bir süre içinde" geleceğini de belirtti. Bu, Zhao'nun şirketin genel merkezinin nerede olursa olsun orada olduğunu söylediği 2020'ye ait bir yüz. Hukuki başvurularda, firmanın avukatları, şirketin bir offshore vergi ve düzenleyici cennet olarak bilinen Cayman Adaları'na dahil olduğunu aktardı. Binance'in hemen hemen her yerde çalışabilmesi, düzenleyicilerin şirket üzerinde yargı yetkisi oluşturmasını zor duruma getirdi. 

DA Davidson analisti Brendler, “Yaklaşımları, 'Bir düzenleyiciye ihtiyacımız yok, merkeziyetçi değiliz' idi. Bu, büyüme, ölçeklendirme ve ürün yenilikleri için gerçekten işe yaradı." diye konuştu.

Binance, bir işletmenin yasal olarak sağlam olduğuna dair bir güvence olarak genellikle bir miktar devlet gözetimi isteyen dış yatırımcılardan para toplamaya çalışırken Zhao'nun serbest yaklaşımını değştirmesi gerekli olabilir. BAE'deki tartışmalarına aşina olan insanlara göre, Zhao destekleyici bir düzenleyici rejim bulmak için çalışıyor. Binance, BAE düzenleyicilerinin eski çalışanları ile üst düzey pozisyonları dolduruyor. Aynı zamanda ir kripto düzenleyici çerçeve oluşturmaya yardımcı olmak için Dubai Dünya Ticaret Merkezi yetkilisi ile bir anlaşmaya da imza attı. 

Geçen yıl, borsa ile ilişkili ayrı olarak yönetilen bir ticaret operasyonu olan Binance.US, CEO olarak para biriminin eski bir ABD'li vekili denetçisini işe aldı. Atanması, düzenleyici endişeleri gidermeye yönelik olumlu bir adım olarak görüldü, ancak sadece üç ay sürdü ve stratejik yön konusundaki farklılıkları gerekçe göstererek Ağustos ayında ayrıldı.

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Binance'in CEO'su servetini bağışlayacak!