Kripto Paralar

Binance için Avrupa'da dikkat çeken gelişme!

Borsanın euro işlemleri için mevcut bankacılık ortağı olan Paysafe Payment Solutions Ltd, 25 Eylül tarihinden itibaren kripto para borsasını desteklemeyi bırakacağını açıkladı.Binance şimdi de euro işlemleriyle ilgili yeni bir olumsuz gelişmenin etkisi altında kalacak

2018 yılı istatistiklerinde dünyanın en yüksek hacimli kripto borsası olarak öne çıkan Binance, son dönemde birçok düzenleme ile karşı karşıya kaldı ve pazar payı kaybetmeye başladı. Binance şimdi de euro işlemleriyle ilgili yeni bir olumsuz gelişmenin etkisi altında kalacak.

Bloomberght’nin haberine göre dünyanın en yüksek hacimli bitcoin ve altcoin kripto borsalarından biri olan Binance'in mevcut euro işlemlerindeki bankacılık ortağı Paysafe Payment Solutions Limited, 25 Eylül tarihinden sonra artık kripto Borsasını desteklemeyi bırakacağını kamuoyuna açıkladı.

Binance, konuyla ilgili olarak Coindesk'e bir açıklama gönderdi. Yapılan bilgilendirme açıklamasında "Binance, Banka Transferi (SEPA) yoluyla EURO para yatırma ve çekme işlemleri için sağlayıcısını değiştirecek. Şu ana kadar birlikte çalıştığımız mevcut ortağımız Paysafe, 25 Eylül 2023 tarihinden itibaren Binance kullanıcılarına artık bu hizmetleri sağlamayacak" ifadelerine yer verildi.

 

BU GELİŞME BORSAYI ZORLAYACAK

“Tek Euro Ödemeler Alanı” (Single Euro Payments Area) ifadesinin kısaltması olan SEPA, Avrupa Birliği'nin euro işlemleri için diğer ülkelerle entegre, sınır ötesi ödeme ağını gösteriyor.

Yaşanan bu gelişme, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance'in Avrupa ve ABD'deki mali düzenleyicileri tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Şirket tarafından alınan bu karar borsayı zorlayacak yeni bir gelişme olarak değerlendirildi.

BİNANCE BİR ÇOK DAVA İLE KARŞI KARŞIYA

Haziran ayı başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance, Binance.US ve CEO Changpeng "CZ" Zhao'ya, kayıtsız menkul kıymetler sunma ve müşteri fonlarının kullanımıyla ilgili çeşitli iddialar da dahil olmak üzere çok sayıda federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmıştı.

O dönemden sonra borsa, Birleşik Krallık ve Hollanda'dan çekildiğini açıklarken, Belçika'nın piyasa düzenleyici kurumu Binance'in ülkede kripto hizmetleri sunmayı durdurması yönünde karar vermişti.

Financial Times'ın haberine göre, Şubat 2022'de İngiltere'nin mali düzenleyicisi, borsanın Paysafe ile bir anlaşma yapmasının ardından Binance'in ülkenin birincil ödeme ağına erişim kazanması konusundaki endişelerini ifade etmişti.