05 / 05 / 2024

Binaya ne kadar demir gider?

Binaya ne kadar demir gider?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir metrekareye ne kadar demir gider? Bir binaya ne kadar demir gider?



Binaya ne kadar demir gider?

Bir arsa üzerinde inşa edilecek binalar için merak edilen ve önceden hesaplanması gereken hususların arasında "demir" geliyor. Peki, bir binaya ne kadar demir gider? 1 metrekareye ne kadar demir gider?


Bir binaya ne kadar demir gideceğini hesaplamak için öncelikle, binanın kaç katlı olacağının, katların kaç metrekare olacağının, bodrum yapılıp yapılmayacağının netleştirilmesi gerekiyor.


Ayrıca kullanılacak olan beton sınıfı de bu süreçte önem taşıyor. Ayrıca binanın kaçıncı deprem bölgesinde, bitişik nizam veya ayrık nizamda mı inşa edileceği, bina yüksekliğinin ne olacağı, temelde binanın oturma alanı, kolon sayısı da maliyeti belirleyebiliyor.


Bodrum yapılacaksa radyal temelde perde betonları ile beraber 12 ton demir kullanılabiliyor. Eğer bodrum yapılmayacaksa temelde 7 ton, ondan sonrası her kat için ortalama 3-4 ton civarında demir gidiyor.


Ortalama olarak; 

Temelde yaklaşık 38-40 kg/metrekare

Asmolen döşemede 32 kg/metrekare

Normal döşemede 26 Kg/metrekare demir gider.



Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön