29 / 04 / 2024

Bingöl'de inşaat sezonu başladı!

Bingöl'de inşaat sezonu başladı!

Bingöl'de her yıl Mayıs 'ta başlayan inşaat işleri bu yıl 9 Mart itibariyle başladığı görüldü. Sektörün değişik kademelerinde çalışan duvarcı, kalıpçı, fayansçı, boyacı, sıvacı, demirci gibi inşaat işçileri güneşli günlerin gelmesiyle kolları sıvayarak işe başladı.



Baharın gelmesi ile birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de canlanma başladı. Havanın iyiye gitmesi ile birlikte piyasada yaşanan hareketlenme daha çok issiz vatandaşların yüzünü güldürmeye başladı. Kış mevsiminde inşaat sezonunun kapalı olması nedeni ile uzun süredir işsiz kalan inşaat ustaları baharın gelmesi ile birlikte işlerine tekrar döndü. Bingöl'de özellikle kış mevsiminin uzun sürmesinden dolayı bir hayli mağdur olan inşaat sektörü ile ilgili onlarca sektör sezonu açtı. 


Sektörün değişik kademelerinde çalışan duvarcı, kalıpçı, fayansçı, boyacı, sıvacı, demirci gibi inşaat işçileri güneşli günlerin gelmesiyle kolları sıvayarak işe başladı. 


Sektör temsilcileri her yıl Mayıs ayında başlayan sezonun 9 Mart itibariyle başlamış olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek sezonun uzun ve bereketli geçeceğini öngördüklerini söyledi. 


Kazılar 15 Nisan'da başlayacak 

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, inşaat sezonunun başlamaması nedeniyle izinsiz kazı yapan kişi veya firmalar hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi. 

İzin ve ruhsat almadan her türlü inşaat kazısı ve tabii zemini bozan her türlü hafriyatın yasak olduğu belirtilen açıklamada, kurallara uymayanlar hakkında 3194 sayılı imar kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağı kaydedildi. 


Açıklamada, "Belediyemiz tarafından inşaat kazı çalışmaları 15 Nisan 2016 tarihi itibari ile başlatılacağı belirtilmiştir. İnşaat sezonu başlamadığı için izinsiz kazı yapan kişi ve firmalar hakkında 3194 sayılı imar kanunu kapsamında cezai işlem yapılacaktır. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarız" ifadelerine yer verildi. İnşaat firmaları mevsim koşullarına göre kazı izinlerinin öne çekilmesini gerektiğini söylüyor. 


Bingöl Gazetesi


Geri Dön