Kent Haberleri

Binlerce kişi sevinçten havalara uçacak! O çalışanların maaşına ek zam yapıldı!

Geçtiğimiz günlerde, Hava-İş Sendikası ile mzalanan ek protokol gereğince, 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında maaşlarına yüzde 16,4 oranında zam yapılan Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarına bir zam müjdesi daha geldi.

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının maaşlarına geçtiğimiz günlerde yapılan yüzde 16,4’lük zammın ardından ek bir zam daha yapıldığı duyuruldu.

Buna göre, Türk Hava Yolları çalışanlarının maaşlarına 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde enflasyon farkının üzerine yüzde 4,6 daha zam yapıldığı açıklandı.

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının maaşlarına, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyla geçerli olacak şekilde, geçen sene Haziran-Aralık enflasyonu farkının üzerine yüzde 4.6 eklenerek artış yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Konuyla ilgili Türk Hava Yolları’ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Hava-İş Sendikası ile 1 Ocak 2022-31 Aralık 2023 dönemini kapsayan iki yıllık 27. dönem toplu iş sözleşmesinin ücretler ve sosyal haklarına ilişkin maddelerinde yapılacak iyileştirici düzenlemelerde mutabakata varıldığı açıklandı.

YÜZDE 4.6 EK ZAM YAPILDI!

Şirket açıklamasında, ”31 Aralık 2022 tarihindeki maaşlara, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere, TÜİK’in 2003=100 Temel Yılı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Aralık 2022 indeks sayısının Haziran 2022 indeks sayısına göre değişim oranına ilave olarak %4.60 oranında artış yapılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Bu açıklamaya göre THY, 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre yüzde 16,4 (enflasyon + yüzde 1) oranında yapılması gereken ücret artışını, yüzde 20 olarak gerçekleştirilmesi kararı aldığını açıklamış oldu.

Geçtiğimiz günlerde de çalışanların maaşlarına yapılacak zam ilgili THY Basın Müşavirliği’nden bir duyuru yapılmış ve şirket ile Hava-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol ile 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre yüzde 16,4 oranında yapılacak ücret artışının yüzde 20'ye çıkarıldığı duyurulmuştu.

Öte yandan bu açıklamanın hemen akabinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, THY’nin taşeron şirketlerinde sadece kendileri için çalışan tüm personelin mart ve nisan aylarında THY kadrosuna alınacağı duyurusunu yapmıştı.