Kent Haberleri

Binlerce kişiye karşılıksız 5.250 lira verilecek: Ödemeler her ay hesaplara yatacak!

Binlerce öğrencinin dolayısıyla da binlerce ailenin bütçesini bir nebze olsun rahatlatacak son dakika haberi geldi. Binlerce öğrenciye, daha rahat bir eğitim hayatı sunmak için 5.250 lira ödenecek. Her ay yapılacak ödemeler için başvuru yapılması gerekiyor.Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları 17 Kasım 2022’de sona ermişti

Öğrencilere, eğitim hayatlarında bir nebze olsun destek olmak amacıyla çeşitli kurumlardan burs ya da kredi ödemeleri yapılıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları 17 Kasım 2022’de sona ermişti. Binlerce öğrenci KYK’ya yapılan başvuruların sonuçlarını heyecanla beklerken, vakıf burs başvuruları da nihayet başladı. Öğrencilere 5.250 lira ödenecek. Bu desteği almak için bütün ayrıntılar haberimizde…

ÖĞRENCİLERE 5.250 LİRA VERİLECEK

VGM (Vakıflar Genel Müdürlüğü) burs başvuruları başladı. Başvurular 30 Kasım 2022’ye kadar yapılabilecek. Burs başvuruları, Vakıflar Genel Müdürlüğünün internet adresi üzerinden yapılacak.

BAŞVURU FORMUNDAKİ BİLGİLERİN DOĞRU OLMASI ŞART

Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yaparken, doldurulacak başvuru formunda verilecek bilgiler değerlendirilecek. Burs başvuru formunda yazan bilgilerin doğru olmadığı tespit edilirse, o başvuru iptal edilecek. Başvuru yaparken girilen bilgiler, burs başvuru sürecinin sonuna kadar güncellenebilecek.

EK BELGE TALEP EDİLEBİLİR

Başvurusu değerlendirilen adaylardan gerek görülürse Bölge Müdürlükleri tarafından ek belgeler talep edilebilir. Bu sebeple başvuruda verilen iletişim bilgilerinin kesinlikle doğru olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Önlisans ve lisans öğrencilerine, eğitim hayatlarında destek olmak amacıyla 'Yükseköğrenim Bursu' adı altında toplamda 5.250 lira ödeme yapılacak. Ödemeler her ay 650 lira olarak yapılacak ve kesinlikle karşılıksız olacak.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

KYK bursu için başvuruda bulunan öğrenciler sonuçlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamayı heyecanla bekliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredi başvuru süreci 17 Kasım’da tamamlanmıştı. Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli görülmeyen öğrenciler KYK öğrenim kredisinden yararlanabilecek. Başvurular değerlendirildikten sonra KYK burs sonuçları sorgulama ekranı e-Devlet üzerinden açıklanacak.

KYK burs başvuru sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçen sene KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ererken sonuçlar ise 15 Aralık’ta ilan edilmişti.

SON DAKİKA... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 59 bin atama yapılacak!

Kamudaki tüm sözleşmeliler bu haberi bekliyor! Bakan’dan son dakika açıklaması…

Araç sahipleri dikkat! Depoyu doldurmadan hemen bakın! Benzine indirim geliyor! 24 Kasım 2022 güncel akaryakıt fiyatları