Kent Haberleri

Binlerce kişiye müjdeli haber geldi

Borç yapılandırma düzenlemesine yeni maddeler eklendi. Buna göre çalışan depremzedeye işveren tarafından yapılan ayni yardımlarla 50 bin TL’yi geçmeyen şekilde vergi alınmayacağı belirtildi. Devlet de depremden etkilenen vatandaşların normal hayata dönmesi için ne gerekiyorsa yapıyor

Depremden etkilenen vatandaşlar canlarını kurtarmalarının ardından normal hayata nasıl döneceklerini araştırmaya başladılar. Devlet de depremden etkilenen vatandaşların normal hayata dönmesi için ne gerekiyorsa yapıyor. Son olarak borç yapılanmalarıyla ilgili güzel bir haber geldi. 

50 bin TL’yi geçmeyen yardımlardan vergi alınmayacağı açıklandı.

Aynı zamanda Kurumlar Vergisi mükellefine sağlanan vergi teşvikinden de bir kereye mahsus yüzde 10 kesinti yapılacak. Detaylar belli oldu.

 

Depremden etkilenen kişilere sahibi oldukları konutları ikamet amacıyla bedelsiz olarak tahsis eden konut sahipleri için emsal kira bedelinin uygulanmayacağı belirtildi.

Depremde vefat edenlerin mirasçılarına, sigorta ve emeklilik şirketlerince ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nden yapılan ödemelerden gelir vergisi tevkifatı yapılmayacak.

 

Konuya ilişkin yapılan açıklamanın devamında ise mücbir sebep hali ilan edilen yerlerde depremden zarar gören esnaf ve sanatkarların ekonomik faaliyetlerine devam etmelerine katkıda bulunmak için 31 Temmuz 2023’e kadar, esnaf sicil müdürlüklerinde yapacakları tescil, terkin, tadil, sicil tasdikname işlemlerinden harç ile sicil gazetesi ilan ücreti alınmayacak.