Otomobil

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar... Arz tarafındaki bu düşüşe talepteki artış ve fırsatçılar da eklenince maalesef fiyatlar da giderek artmıştı

Koronovirüs salgını sebebiyle bütün dünyada kapanan fabrikalar ve sonrasında baş gösteren küresel çip krizinin etkisiyle otomobil üretiminde büyük bir gerileme yaşanırken bunun sonucu olarak da tedarik sorunları baş göstermişti. Arz tarafındaki bu düşüşe talepteki artış ve fırsatçılar da eklenince maalesef fiyatlar da giderek artmıştı. 

Pandemiyle başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle devam eden tedarik zinciri sorunlarıyla küresel çapta yaşanan tedarik sorunu halen devam ediyor. Otomotiv sektöründe stokçuluk tartışmaları devam ederken sıfır araç almak isteyenler bayilerde araç bulamıyor.

4 BİNE YAKIN ARAÇ ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Çin İstanbul Başkonsolosluğu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Çin'den 4 bine yakın sıfır aracın Türkiye'ye doğru yola çıktığı duyurusu yapıldı. Şanghay Limanı'ndan gemiye yüklenen 4 bine yakın araç İzmit / Derince limanına doğru yola koyuldu.

Yakın zamanda Türkiye'de olması beklenen gemideki araçların çoğunluğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönen Çin'li üretici Chery'e ait modeller olduğu düşünülüyor.

CHERY, TÜRKİYE'YE  ÜÇ YENİ SUV MODELİYLE DÖNÜYOR!

Çinli otomotiv üreticisi Chery'nin Türkiye pazarına dönüşü bir süredir gündemi meşgul ediyordu. Chery de daha net bir "geliyoruz" mesajı vermek ve Türkiye'de satışa çıkaracağı SUV modelleri yakından göstermek adına 28 Aralık 2022 Çarşamba akşamı bir basın lansmanı düzenlemişti. Burada Chery'nin, ilk olarak Türkiye'de Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro isimli SUV modellerini satışa sunacağı açıkça belirtilmişti. . Bu üç modelin 197 hp güç ve 290 Nm tork üreten 1.6 litre turbo benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzıman ile geleceği de açıklanan bilgiler arasında yerini almıştı. Satışların 2023'ün bahar aylarında, Mart veya Nisan gibi başlayacağı tahmin ediliyor. O sebeple fiyatlar henüz açıklanmadı fakat rekabetçi bir fiyat politikasının izleneceği bilgisi yapılan lansmanda duyuruldu. 2024'ten itibaren hibrit ve elektrikli modellerin de devreye alınacağı belirtiliyor.

Tesla araçta yangın! 22 bin litre su kullanıldı!

İşte 2023 MTV fiyat listesi.. Kim ne kadar MTV ödeyecek? İşte o liste...

2023 model Citroen Jumper'ın fiyatı açıklandı! İşte Citroen Jumper 26 Ocak 2023 fiyat listesi...