25 / 11 / 2024

Bio İstanbul Konut Projesi dalında Büyük Ödül'e aday gösterildi!

Bio İstanbul Konut Projesi dalında Büyük Ödül'e aday gösterildi!

Türk mimarlığının uluslararası markası Tabanlıoğlu Mimarlık, Dubai ve Doha’daki ofisleriyle, dünya gayrimenkul sektörünün gözde merkezi Körfez Bölgesi’nde önemli projelere imza atıyor. Bio İstanbul Konut Projesi dalında Büyük Ödül'e aday gösterildi...




Türk mimarlığının uluslararası markası Tabanlıoğlu Mimarlık, Dubai ve Doha’daki ofisleriyle, dünya gayrimenkul sektörünün gözde merkezi Körfez Bölgesi’nde önemli projelere imza atıyor. 


Bio İstanbul projesinde önemli değişiklik! Detaylar için tıklayın!


Dubai’de kentsel gelişimin öncü projesi Crystal Towers’ı hayata geçiren Tabanlıoğlu Mimarlık, gayrimenkul sektörünün en önemli uluslararası etkinliklerinden Cityscape Global 2013’te de geleneğini sürdürerek, "Bio İstanbul" ile "Konut Projesi” dalında “Büyük Ödül”e aday gösterildi. 

Küresel krizin etkileri, başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya genelinde ve özellikle de gayrimenkul sektöründe, halen ‘durağan’ olarak seyrini koruyor. Buna karşın küresel krizin negatif etkilerini daha hızlı aşan Dubai ise; özellikle son iki yıldır oldukça hızlanan hareketlilikle dünya gayrimenkul sektörünün bugün için tartışmasız en gözde pazarı olarak öne çıkıyor. Benzer bir paralellikle; Körfez Bölgesi de, halen dünya gayrimenkul sektörünün en hareketli coğrafyası konumunda. 

Dubai ve Doha’daki ofisleriyle Körfez Bölgesi’nde 

Türk mimarlığının en önemli temsilcilerinden Tabanlıoğlu Mimarlık da, 2012 yılında BAE – Dubai’de ve 2013 yılında da Katar – Doha’da açtığı ofisleri ile başarılı çalışmalarını, gayrimenkul sektöründeki dünyanın en gözde merkezi tüm Körfez Bölgesi’ne taşıdı. Tabanlıoğlu Dubai Ofisi, salt Dubai’de değil İstanbul’daki merkez,  Ankara  ve Doha ofisleri ile koordineli olarak, Körfez Bölgesi’nin tamamında projeler geliştiriyor.

Dubai’nin kentsel gelişimine öncülük edecek 

Dubai, adeta mimarlık dünyasının iyi ve kötü örneklerinin sergilendiği bir uluslararası podyum konumunda. Geçmiş tecrübelerden de yararlanılarak Dubai’de, artık daha seçici örnekler, kentsel gelişimi ön gören mimari algılama bugün artık daha net bir şekilde ön plana çıktı. Bu yaklaşımla Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Crystal Towers; karma programıyla, öncelikle cadde kotunda kentsel hareketi davet eden ve canlandıran tavrıyla, Dubai’deki benzer projelerin de öncüsü konumunda. JBR’de yer alan Cyrstal Towers’ta; biri konut ağırlıklı, diğeri ise otel olan 2 kule ile kullanıcıları arasında yaratılan sinerji, cadde seviyesinde tüm kentliyle buluşuyor. Bu anlamda Tabanlıoğlu projesi, Dubai’de ihtiyaç duyulan yaşam tarzını da sunuyor.

Citsycape Global’e 10 yıldır aralıksız katılıyor

Tabanlıoğlu Mimarlık, 10 yıldır kesintisiz olarak katıldığı gibi 8–10 Ekim 2013 tarihleri arasında Dubai World Trade Center’da düzenlenecek olan Cityscape Global 2013’te de yerini aldı. Cityscape Global 2013’teki Tabanlıoğlu Mimarlık standında, diğer güncel projeleri ile birlikte halen inşaatı süren Crystal Towers projesi de fuar katılımcıları ile buluşacak. 

Bölgenin ve dünyanın çok önemli buluşması

Cityscape Global buluşmaları; bölge için olduğu kadar, dünyadaki tüm yatırımcı ve mimarların uluslararası gelişmeleri yakından ve yüz yüze izleyebildikleri interaktif bir ortam oluşturmasıyla, küresel açıdan da çok önemli bir arena olarak kabul ediliyor. Bu açıdan sektörün en önemli buluşmalarından biri olan Cityscape Global 2013’ün açılışı düzenlenecek törende, Şeyh Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum tarafından gerçekleştirilecek. Cityscape Global 2013’ün, 30’dan fazla ülkeden 200’e yakın katılımcı firma ve yaklaşık 100 ülkeden 25 binin üzerinde ziyaretçisi ile uluslararası arenadaki büyük başarılarını tekrarlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye, son yıllarda olduğu gibi Cityscape Global 2013’ün de ilgi odağında, daha şimdiden yerini aldı. 

Bio İstanbul, ‘Konut Projesi’nde büyük ödül adayı

Dünyadaki en önemli yatırımcılar ve mimarların bu çok önemli buluşmasında Tabanlıoğlu Mimarlık, geçtiğimiz yıllardaki ödül geleneğini de bozmadı. Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Bio İstanbul’ ile de, 2013 Cityscape Awards’da ‘Konut Projesi’ dalında ‘Büyük Ödül’e aday gösterildi. Yarışmanın ödülleri, 9 Ekim 2013 tarihinde Dubai’deki JW Marriott Marquis Hotel’de gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak. Ödül adayı projelerin sergisi de, Cityscape Global Fuarı sırasında uluslararası yatırımcı ve mimarların ziyaretine sunulacak.

Tabanlıoğlu’nun, Cityscape’lerdeki büyük ödül geleneği

Tabanlıoğlu Mimarlık, farklı projeleriyle de Cityscape Mimarlık Ödülleri’nde geçmiş yıllarda birçok farklı dalda 9 kez ‘Büyük Ödül’ün sahibi olmuştu. Tabanlıoğlu’na bu prestijli Cityscape ödüllerini getiren diğer projeleri ise; İstanbul Modern, Galataport, Kanyon, DMC Ankara, Levent Loft, Zorlu Center, Tripoli Kongre Merkezi, Dubrovnik Libertas Otel ve geçen yıl da Astana Medya Center olmuştu. 

Tabanlıoğlu Mimarlık, 2013’te de ödülleri topladı 

Cityscape Awards’ın yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok prestijli ödülün sahibi olan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın bu geleneği, 2013 yılında daha da yoğunlaşarak devam etti. Tabanlıoğlu’nun sadece 2013 yılında ödüllü projeleri şöyle sıralandı: 2013 MIPIM Architectural Review ‘Geleceğin Yapıları Ödülleri’nde Yenikapı Transfer Merkezi ve Arkeopark projesi ‘En İyi Büyük Ölçekli Kent Yapısı’ seçildi. 2013 Architizer A+ Awards’da Loft Bahçe projesi, halk oylamasında (Popular Choice Winner) birinci seçildi. Bodrum Uluslararası Havalimanı projesi, 2013 RIBA International Awards Ödülü'nü aldı. Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası’nın layık görüldüğü, WAF 2013 (Dünya Mimarlık Festivali) "Ofis Proje Kategorisi Ödülü" de Tabanlıoğlu Mimarlık’ın aldığı son ödüller arasında yer aldı.

“Dubai, hem iyi hem de kötü örneklerin sergilendiği bir podyum”

Global ekonomik krizin paralelinde Dubai’de de yaşanan durgunluk döneminin son 2 yıldır pozitif anlamda değiştiğine, bunun göstergesi olarak da kentte inşat sektöründe yeniden canlanmalar başladığına dikkat çeken Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Aslında Dubai, hali hazırda dünya mimarlığının hem iyi ve hem de kötü örneklerinin sergilendiği bir podyum. Günümüzde Dubai’de; geçmiş tecrübelerden de yararlanarak, artık daha seçici örnekler, kentsel gelişimi ön gören mimari algılama ön plana çıktı. Bu bağlamda Tabanlıoğlu Mimarlığın tasarladığı Crystal Towers da, karma programıyla, öncelikle cadde kotunda kentsel haraketi davet eden ve canlandıran tavrıyla, benzer projelerin öncüsü oldu. Crystal Towers’ın yaşama geçmesinin en önemli tavrı; binanın estetik katkısından da öte, yayaya yaşam alanı tanımayan, otoyollarla kesilmiş, gerçek hayattan kopuk yükselen binalara nazaran, biraraya gelmeyi ve ortak kullanım alanlarını teşvik eden bir kurguya sahip olmasıdır” dedi.

“Crystal Towers, kentsel yapılanmada kamusal yaklaşımla tasarlandı”

Tüm dünyada ve özellikle de Orta Doğu’da, bireysel ve sosyal anlamda değişen taleplerin, kentsel yapılanmada kamusal alanın önemini arttırdığı gibi tekil yapılarda da çok amaçlı kullanımı teşvik ettiğine değinen Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, “Mimar olarak, zamanın teknolojisi, mekan anlayışı kadar değişen sosyo – politik alt yapıyı da öngörerek tasarlamak, bir yapının hem direkt kullanıcısı, hem de ona sahip çıkacak kent ve kentli açısından önemli. Bu anlamda Tabanlıoğlu projesi Crystal Towers, Dubai’de bir yaşam tarzı da öneriyor. JBR'da yer alan bina, Dubai'deki en önemli plajlarından biri, çevresindeki otel, iş merkezi ve konutlarla da bir ‘semt olma’ potansiyeli taşıyor. Dolayısıyla bizim önerimiz; plaja giderken uğranan, yeme içmesiyle, küçük alışverişiyle, kitapçısıyla bir ‘buluşma noktası’. Biri ağırlıklı olarak konut, diğeri ise otel işlevine ayrılmış 2 kule ve onun kullanıcıları arasında yaratılan sinerji, cadde kotunda tüm kentliyi kucaklıyor” şeklinde konuştu. 

Güncel ekonomik yaklaşımların da artık sonuna kadar kullanılan ve kamu yararını da gözeten binalara yatırım yapmayı gerektirdiğini belirten Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, eski birçok örnekte olduğu gibi heykel olarak ilgi çekici, ancak kullanım performansı düşük yapıların, artık fizibıl olmadığı gibi prestij de kazandırmadığını söyledi.

“Dünyada önemli isimler arasında yer alan bir ofis olarak bölgede varız”

Tabanlıoğlu Mimarlık Dubai Ofisi’nin, Ortadoğu ve bölgedeki umut verici gelişmelerin yanısıra, inşaatı başlamış olan projelerin supervizyonunu sağlamak amacıyla 2012 yılında kurulduğunu belirten Murat Tabanlıoğlu da, “Dubai ofisimiz, sadece Dubai de değil, bölgedeki tüm yeni projelerimizin de geliştirildiği bir ofis olarak, çalışmalarını İstanbul ve bu yıl kurulan Doha ofislerimizle koordineli olarak sürdürüyor. Türkiye’nin Ortadoğu ile kültürel ve fiziki yakınlığının sağladığı avantajın yanı sıra, Cityscape’e 10 yıldır düzenli olarak katılıyor olmamızın da, Tabanlıoğlu’nun bölgede mesleki olarak tanınmasına ve güvenirliğine vesile olduğuna inanıyorum. Yarışmalarda kazanılan sayısız ödül kadar, üniversitelerde, çeşitli platformlarda verilen konferanslar ve bunların basın aracılığı ile yaygın olarak bölge ortamında yer alması, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın bugün bölgedeki etkinliğinde önemli olmuştur. Ancak, salt ‘Avrupalı ve Amerikalı mimarlara kıyasla kendi kültürlerine daha yakın buldukları Türkiye’den bir mimar’ olarak değil, ‘adı, dünyada önemli isimler arasında yer alan bir ofis olarak’ da bölgede varız. Bu yıl da projelerimizin yer aldığı bir stand ile Cityscape’de yine varız. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda Cityscape Mimarlık Ödülleri’nde, Bio İstanbul projemizle Konut Projesi dalında Büyük Ödül’e adayız" açıklamalarında bulundu.



Geri Dön