Sektörel

Bio İstanbul projesinde büyük değişiklik ne? Açıklıyoruz!

Bio İstanbul el mi değiştiriyor? Bio İstanbul yönetimi mi değişiyor? Başakşehir’de Sazlıdere Baraj Gölü kenarında hayata geçirilen Bio İstanbul projesindeki büyük değişimi Emlakkulisi.com, Bio City - Artaş - EPP- TOKİ ortaklığından önce açıklıyor!


Bio İstanbul’daki büyük değişim ne? Şirket el mi değiştiriyor? 


Bilindiği gibi Bio City Development Şirketi, Artaş İnşaat ve TOKİ iştiraki EPP ortaklığıyla kurulan Bio İstanbul’un en büyük destekçisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ oldu… 


Emlakkulisi.com, ‘Bio İstanbul el değiştiriyor mu?’ şeklinde aldığı duyumun peşine düştü ve Bio İstanbul tarafından 10 gün sonra yapılacak resmi açıklamanın içeriğini öğrendi, şimdi de okurlarıyla paylaşıyor…


İddia edildiği gibi Bio İstanbul el değiştirmiyor… Ancak Bio İstanbul’un sözcü konumundaki lider yönetim kadrosu değişecek. Bu değişiklikle Artaş ve EPP ön plana çıkarken şimdiye kadar hep vitrinde olan Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı Elie Haddad ve Bio İstanbul Operasyon Şefi Drew Carr-Ellison geri plana çekilmesi konuşuluyor. 


Elie Haddad kimdir? Öğrenmek için tıklayın!



Drew Carr-Ellison kimdir? Öğrenmek için tıklayın!



Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ve EPP, Bio İstanbul’un bundan sonraki süreçlerinde öne çıkan isimler olacak. 



Süleyman Çetinsaya kimdir? Öğrenmek için tıklayın!


Bio İstanbul, bu gelişmeyi 10 sonra bir açıklama ile basına ve kamuoyuna duyuracak…


Bio İstanbul nasıl bir proje? 


2.2 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Bio İstanbul, İstanbul’un iş merkezlerine 25 kilometre uzaklıkta 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kuruluyor. Bio City Development Company’nin biyomedikal sistemli şehirler yaratma vizyonu ile tasarlanan proje, enerji tasarrufu sistemlerine sahip. Akıllı yaşam seçenekleri bulunan Bio İstanbul, çevre dostu sürdürebilir hizmetler sunan bir şehir olarak planlandı. 


Tamamen yerli ve sürdürebilir materyallerden inşa edilecek dünyanın ilk akıllı ve sürdürebilir şehri Bio Istanbul’da ayrıca kaliteli ofis ve iş yerleri, 8 Ar-Ge binası, tıp üniversitesi, sanat performans merkezine ek olarak Sazlıdere Baraj Gölü ve doğa manzaralı konutlar bulunuyor. Dikkatle hazırlanmış bir kalkınma planı ile tasarlanan proje, alt yapı ve sosyal olanakları benzersiz bir yaşam alanı vaat ediliyor.


Bio İstanbul nerede? 


Bio İstanbul, İstanbul’un Başakşehir İlçesi’nde Sazlıdere Baraj Gölü’nün hemen yanı başında yer alıyor. 



bioistanbul.com.tr