Genel

Biota, Sancaktepe'ye 50 milyon dolara fabrika kurdu!

Yeni fabrikasını devreye sokmaya hazırlanan Biota, satın almak için Fransa ve İngilterede tesis arıyor. Biota Genel Müdürü Cihat Dündar, Markalarımız, Polonya ve Hollandada en iyi ürün seçildi" dedi

Yeni fabrikasını devreye sokmaya hazırlanan Biota, satın almak için Fransa ve İngilterede tesis arıyor. Biota Genel Müdürü Cihat Dündar, Markalarımız, Polonya ve Hollandada en iyi ürün seçildi. Avusturya pazarında ilk 10 arasına girdik. Amerikanın en yaygın zincirlerinden biri olan CVS ile 90 milyon dolarlık anlaşma yaptık dedi.

KOZMETİĞİN Ksından anlamazken son 8 yıl içinde geliştirdiği dermokozmetik ürünlerle dünya devlerini peşinden koşturan Biota Laboratuvarları, ilaç hasasiyetinde üretim gerçekleştirecek Avrupanın üçüncü kozmetik fabrikasını devreye sokuyor. Şirketlerini satmak yerine almak için Fransa ve İngilterede kozmetik kuruluşu aradıklarını da belirten Biota Genel Müdürü Cihat Dündar, Hedefimiz dermokozmetik alanında global marka olmak dedi.

142 ülkeye satıyor

Şu anda üretimlerinin yarısını 142 farklı ülkeye sattıklarını ifade eden Dündar, şöyle konuştu: Ürünlerimiz, Polonya ve Hollandada en iyi ürün seçildi. Avusturya pazarında ilk 10 marka arasına girmeyi başardık. Şimdi Amerikanın en yaygın zincirlerinden biri olan CVS ile anlaştık. 90 milyon dolarlık bu anlaşma, bizim Amerika pazarında da ön plana çıkmamızı sağlayacak. Bioder, Bioxcin, Deracine, Bioblas ve Biomen markasıyla dermokozmetik ürünler geliştirmiştik. Son olarak da Nutraxin markasıyla gıda takviyesi üretimine başladık. Şampuan pazarında üçüncü sıraya yükseldik. Sıra global pazarlarda da aranan markalar arasına girmeye geldi. Avrupada satın almayı planladığımız kozmetik şirketlerinin dağıtım kanallarını ve üretim ağlarını kullanmak istiyoruz.

500 milyon dolarlık pazar

Dermokozmetik ürünlerin toplam hacmi 3 milyar dolar olan kozmetik pazarından aldığı payın 500 milyon dolara ulaştığına da değinen Biota Genel Müdürü Cihat Dündar, şöyle konuştu: Benim asıl işim işletmecilik. Bitkiler ise hobim. Sekiz yıl öncesine kadar kozmetiğin Ksından anlamazken bugün 100 milyon dolarlık ciroya ulaştık. Bunda, tüm kadınların sorunu olan istenmeyen tüylere karşı geliştirdiğimiz formüller etkili oldu. Geliştirdiğimiz formüller, tüyleri sadece dökmekle kalmadı kıl köklerini de yok ediyor. Bunu yaparken, kılları çoğaltan formüller de geliştirdik. Kimyasal kullanmadan tamamen bitki özleriyle geliştirdiğimiz bu ürünler, saç dökülmelerini önlemenin yanı sıra, tüy köklerini kurutup, seliloiti engelliyor. Artık Türkiyedeki eczanalerde satılan her 100 şampuandan 70ini biz üretiyoruz. Bu oran, tüy azaltma ürünlerinde yüzde 90a ulaşıyor.

Üretimin yarısı ihracata

Biotanın 100 milyon dolar olan cirosunun 50 milyon dolarlık kısmını ihracat oluşturduğunu vurgulayan Dündar, şunları anlattı: Bioder, Bioxcin, Deracine, Bioblas ve Biomenden oluşan 5 markamız 140 farklı ülkede tescil edilmiş durumda. Ayrıca gıda takviyeleri alanında da Nutraxin markasıyla üretime başladık. Şu anda saç dökülmelerini önlemeden zayıflamaya, uyku sorunlarından eklem ağrılarına, enerjiden bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye kadar 15 farklı Nutraxin var.

Van gülü ile gözotunu bulana 10 bin TL ödül

TÜRKİYEnin endemik (yaşam alanı belirli bir bölgeyle sınırlı) bitkilerini korumak amacıyla bir vakıf kurduklarını belirten Biota Genel Müdürü Cihat Dündar, Dünyadaki 10 bin tür endemik bitkiden 3 bin 257si Türkiyede bulunuyor. Bu sayı Almanyada 600ü geçmiyor. Kurduğumuz vakıf, bu bitkilerin yetiştirilip, korunmasını sağlayacak botanik parklar oluşturacak. Ayrıca, antioksidan özelliğe sahip Van gülü ile sivilcelere karşı son derece etkili İç Anadolunun gözotu bitkisini bulanlara ödül vereceğiz. Her bir tür için bu ödül 10 bin TL olacak dedi.

Sancaktepeye 50 milyon dolarlık fabrika yaptı

İSTANBUL Sancaktepede kurdukları ikinci fabrikanın 30 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Cihat Dündar, 50 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen bu fabrika, bir ay içinde faaliyete geçecek. Tesis, bu özelliğiyle de Avrupanın üçüncü tesisi diye konuştu.
Hürriyet/Erkan ÇELEBİ