Ekonomi

Bir devir kapanıyor! Doblo son kez gözünü Türkiye’de açacak!

Fiat Doblo Türkiye’ye veda ediyor. Doblo, üretimine bundan sonra İspanya’da devam edecek. İşte detaylar!Fiat Doblo’nun, 20 Mayıs günü son kez Bursa’da banttan indirileceği bilgisi öne sürüldü

Doblo, üretimine İspanya’da devam edecek. Fiat Doblo’nun, 20 Mayıs günü son kez Bursa’da banttan indirileceği bilgisi öne sürüldü.

İşte haberin ayrıntıları…

Türkiye Doblo’ya elveda diyecek. Gazeteci Emre Özpeynirci, Ülkemizde üretimi sona erecek olan hafif ticari araç Fiat Doblo’nun planlarında değişiklik yapıldığını iddia etti. Emre Özpeynirci tarafından yapılan açıklama ışığında, TOFAŞ, 20 Mayıs tarihinde son yerli Doblo'yu üretimi yapılacak. Bu tarihten sonra da Türkiye’de Doblo üretimi olmayacak.

SON KEZ BANTTAN İNECEK!

Özpeynirci, bu gelişmeyi ise sosyal medya hesabından şu sözler ile ifade etti; "Erkene çekildi! İspanya'da üretilen yeni Doblo, haziran ayının ikinci haftası gibi Türkiye'de satışa geçecek. Normalde de Bursa'da mevcut Doblo üretiminin bitmesinin ardından temmuz ayında gelecekti ancak erken bir tarihe çekildi. TOFAŞ tarafından 23 yıldır tüm nesil ve kasa tipleri ile kesintisiz bir şekilde üretilen Doblo, 20 Mayıs Cumartesi son kez Bursa'da bantlardan inecekmiş. 2000'de Fiat'ı iflasın eşiğinden kurtaran önemli bir modeldi. Üretimi temmuz ayında bitecek denilmişti, 20 Mayıs tarihine çekilmesi şaşırttı."