Otomobil

Bir elektrikli otomobil bir günde kaç ülkeyi gezebilir?

Porsche'nin elektrikli modeli Taycan ile yola çıkan sürücüler, bir gün içerisinde inanılması zor bir rekora imza attı. Güçlü elektrik motoru, büyük bataryası ile oldukça iddialı olan bu model, tasarımıyla da görenleri etkilemeyi başarıyor

Porsche’nin ilk elektrikli otomobili Taycan çıktığı ilk günden beri adından söz ettirmeyi başarıyor. Güçlü elektrik motoru, büyük bataryası ile oldukça iddialı olan bu model, tasarımıyla da görenleri etkilemeyi başarıyor. Elektrikli otomobil, şimdi de bu başarısını çok kısa zamanda oldukça uzun bir yolu tamamlayarak kanıtlamış oldu.

Porsche Taycan ile 24 saatte 14 ülke!

"What Car?" isimli derginin yürüttüğü çalışma sonucunda Porsche Taycan inanılması zor bir rekora imza attı. Porsche Taycan ile 24 saat içerisinde 14 ülkeyi gezdiler ve elektrikli otomobil ile bir gün içerisinde en çok ülkeye gitme rekorunu kırarak zor bir iş başardılar. Fakat bu sürüşü noter huzurunda gerçekleştirmedikleri için onaylatamadılar.
 

 

.

 

 

14 ülke gezerek testi yapan sürücüler, beklentilerini aşan bu yolculukla elektrikli otomobillerin benimsenmesi konusunda da önemli bir rol üstlenmiş oldular. Başlangıçta her şey mükemmel giderse 13 ülkeyi ziyaret edebileceklerini hesaplayan gazeteciler, 14 ülke sınırları içine girerek kendi tahminlerinin de üzerine çıkmış oldular.

Rekor denemesinin Avrupa'da gerçekleşmiş olması da 14 ülke gezmeyi mümkün kıldı. Çünkü hem elektrikli şarj istasyonu altyapısı olan hem de birbirlerine yakın ülkelerin tercih edilmesi bu rekorun kırılabilmesine olanak sağladı. Bu yolculuk Hollanda'da başladı. Ardından sırasıyla Belçika, Lüksemburg, Fransa, Almanya, İsviçre, Lihtenştayn, İtalya, Avusturya, Slovenya, Macaristan, Bosna Hersek ve son olarak Sırbistan’a kadar uzandı.

 

 

 

 

 

Porsche Taycan ile birlikte bir gün boyunca toplamda 1.930 kilometre yol yapıldı. Tüm yol ortalama 80.3 km/s hız ile kat edildi. Gazeteciler, yolculukları boyunca bataryayı doldurmak için 7 kez mola vermek zorunda kaldı. Şarj için ise 350 kW’lik yüksek hızlı şarj ünitelerinin kullanılması bu yolculukta sürücülere büyük katkı verdi.

Bu sürüş ile birlikte aslında Avrupa’nın elektrikli otomobillere ne kadar hazır olduğu da ortaya çıkmış oldu. Her ne kadar 24 saatte 14 ülke gezilmiş olsa da bir  teste katılan gazeteciler daha fazla şarj istasyonunun olması gerektiğini belirtiyor.

Alışveriş merkezlerinde otoparka ücret ödemeyin! 0-3 saat detayına dikkat!

Rekor kıran canavar Hennessey Venom F5 Roadster niyahet tanıtıldı! Fiyatını duyanlar ise şoke oldu!

Lucid'in yeni asfalt jeti; "Air Sapphire" Fiyatı dudak uçuklattı!