29 / 04 / 2024

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.



Çin'de son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Para Analiz'de yer alan habere göre Zhongzhi’nin 64 milyar dolara varan borçları, vadesi geçmiş ve ödenememiş halde. Söz konusu bu şirketin iflas başvurusunu kabul eden mahkeme, Zhongzhi’nin tasfiye edilmesine de karar verdi.

Zhongzhi, vadesi gelen borçları ödeyemeyerek iflas başvurusu yapmıştı. Söz konusu bu iirketin emlak sektöründeki büyük risklerle karşı karşıya olduğunu kaydeden açıklamalarında, 27,95 milyar dolara ulaşan toplam varlığının borçların ödenmesi için satılacağını açıklamıştı. Zhongzhi’nin iflası, Çin’in yüksek borçlu emlak sektöründeki krizin daha da derinleştiği endişelerini oldukça artırdı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Zhongzhi’nin kontrol ettiği Zhongrong International Trust Co’nun Temmuz'da düzinelerce yatırım ürünündeki ödemeleri kaçırması, alacaklıları da oldukça endişelendirmişti. Şirket, Ağustos'ta likidite krizi ile karşı karşıya olduklarını ve borçların yeniden yapılandırılacağını duyurmuş fakat taahhütlerini yerine getirememiştir.

Çin’deki emlak borcu krizi, 2020 yılından bu yana devam eden bir nakit sıkışıklığına sebep olmuş durumda. 2021 yılının sonlarından itibaren geliştiricilerin temerrütleri, ekonomik büyümeyi olumsuz etkilemiş ve küresel piyasalarda dalgalanmalara neden oldu.

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!


SIGNA'NIN ÇÖKÜŞÜ AVRUPA'DAKİ BANKALARIN KREDİ KALİTESİNİ DE VURDU

Avrupa'nın önde gelen emlak ve perakende holdingleri arasında yer alan Signa'nın iflası, Moody's tarafından Avusturya, İsviçre ve Almanya'daki bazı bankaların kredibilitesi ve karları üzerinde olumsuz bir etki şeklinde tanımlandı. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Avusturyalı işadamı Rene Benko tarafından yönetilen ve New York'taki Chrysler Binası'nın sahibi olarak bilinen Signa'nın çöküşü, Avrupa'daki emlak krizinde önemli bir gerilemeye de işaret ediyor.

İnvesting'in aktardığı habere göre, Moody's geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu bir raporda Signa'nın iş yapısını "opak ve karmaşık" şeklinde nitelendirdi.

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

2024'te en yüksek temettü verimi beklenen şirketler!

Gayrimenkul alanında dijital göçmenlik arttı...


Geri Dön