27 / 09 / 2024

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat

Artan fiyatlar ve kiralar nedeniyle birçok kişi yüksek kredi faizlerine rağmen ev sahibi olmak istiyor. Peki ev sahibi olmak için daha sonra yapılandırmak üzere yüksek faizle kredi çekilir mi? Trader ve değer yatırımcısı Yavuz, bunu yapmak isteyenleri uyardı.  




Konut ve barınma sorunu hızla büyürken ev sahibi olmak isteyenler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Yüksek kredi faizleri birçok kişinin ev satın alma isteğini ötelerken, ekonomi ve konut piyasasındaki belirsizlik de sürüyor. Konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde artacağını söyleyenler olduğu gibi fiyatlarda reel anlamda bir yükselme beklemeyenlerde var.

Konut piyasası yönünü belirlemeye çalışırken, 71 bin takipçili trader - değer yatırımcısı Yavuz, https://x.com/_yavuzc resmi X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yüksek faizle krediyle ev sahibi olmak isteyenleri uyardı. Yavuz yaptığı paylaşımda, şunları söyledi. “Bazı uyanıklar görüyorum ev almak için yüzde 50 faizle kredi çekip faizler düştüğünde 1-2 yıl sonra yapılandırarak daha düşük faiz ödeyecekmiş. Kredinin ilk 1-2 yılı en çok faiz ödemesi yaptığınız dönemdir. Banka sizden alacağını almış olur ana para borcunu yapılandırmış olursuz.”

İŞTE O PAYLAŞIM

Peki takipçileri bu paylaşımla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

5 milyona kadar olan konutlarda hareketlilik devam eder, genele yayılmaz

Gram altın 3.000 TL sınırına dayandı! Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! 24 Eylül 2024 canlı altın fiyatları

2024'ün ilk altı ayında konut stoku 84 bin 519 adet arttı!

Benzine 1 lira 20 kuruş zam geldi! Akaryakıtta yeni fiyatlar kaç TL oldu? PO, Opet, Shell benzin fiyatları 24 Eylül 2024

Belediyeler iki şehirde konut imarlı 18 adet arsa satıyor!

‘Büyük tufan geliyor’ diyen altın kahini İslam Memiş’ten yeni uyarı!

Asgari ücretlinin 3+1 ev alabilmesi için ortalama 180 yıl gerekiyor! 

 


Geri Dön