Bir ilimize resmen talih kuşu kondu! Yapılan yatırımın miktarı tam 2 milyar 826 milyon lira
Bir ilimize resmen tarlih kuşu kondu. İlimize yapılan yatırım miktarı toplamda 2 milyar 826 milyon lira oldu. İşte haberle ilgili tüm detaylar... Bu kapsamda İLBANK tarafından Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Caddesi ve Suburcu Caddesi cephe düzenlemesi, yol asfalt kaplaması, dış cephe yenileme, sokak sağlıklaştırma ve aydınlatma, Araban ve Nurdağı belediyelerinde beton parke taşı ile yol ve kaldırım yapımı, Oğuzeli Belediyesinin dış cephe yenileme yapımı ile Yavuzeli Belediyesi Rumkale Millet Bahçesi için toplam 412 milyon lira sağlanarak 9 proje tamamlandı
İLBANK'tan alınan bilgiye göre, İller Bankası içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir enerjiye, kent içi ulaşımdan kentsel dönüşüme, sokak sağlıklaştırmadan bisiklet yollarına kadar birçok alanda yaptığı projeleri halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.
Bu kapsamda İLBANK tarafından Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Caddesi ve Suburcu Caddesi cephe düzenlemesi, yol asfalt kaplaması, dış cephe yenileme, sokak sağlıklaştırma ve aydınlatma, Araban ve Nurdağı belediyelerinde beton parke taşı ile yol ve kaldırım yapımı, Oğuzeli Belediyesinin dış cephe yenileme yapımı ile Yavuzeli Belediyesi Rumkale Millet Bahçesi için toplam 412 milyon lira sağlanarak 9 proje tamamlandı.
Toplam tutarı 301 milyon lira olan 7 projenin inşaat çalışmalarına başlanan ilde 2 milyar 113 milyon lira değerinde 13 projenin yapımı ise devam ediyor. Bunların da tamamlanmasıyla İLBANK'tan Gaziantep'e 2 milyar 826 milyon liralık kaynak sağlanmış olacak.
Gaziantep'te, son 20 yılda İLBANK'ın finansman ve teknik desteğiyle toplam maliyeti 6,75 milyar lira olan 104 proje bitirildi.
İLLER BANKASI NE DEMEK?
İller Bankası, Atatürk'ün isteği üzerine 11 Haziran 1933 tarihinde 2301 sayılı yasaya dayanarak 15 Milyon Türk lirası sermaye ile " Belediyeler Bankası" adı altında kuruldu. Sadece belediyelere yönelik etkinlik gösteren banka, tüzüğü gereği İl Özel İdarelerine ve köylere dair çalışma yapamaması, kurumun hızlı gelişmesi gibi gerekçelerle, 1944 yılında Mahalli İdareler İmar Bankasına dönüştürülmek üzere TBMM Bütçe komisyonunda bugünkü adına; İller Bankası haline getirildi. Yeni haliyle yasa, 23 Haziran 1945 tarihinde uygulanmaya başladı. TBMM'de 02.01.2011 tarihinde kabul edilen ve 08.02.2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun" ile kurum 9.000.000.000 TL sermayeli anonim şirket olarak yeniden yapılandırılmıştır. Banka Yönetim Kurulunun kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yazısı ile Bakanlar Kuruluna sunulan sermaye artırım kararının onaylanmasından sonra 9 milyar TL olan İller Bankası sermayesi 18 milyar TL'ye çıkarıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İLBANK Anonim Şirketinin sermayesinin 30 milyar liraya çıkarılmasına karar verildi. Söz konusu karar, 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun'un 4'üncü maddesi uyarınca verildi. İller Bankası halihazırda Türkiye'de 19 şube ile hizmet vermektedir.