Ekonomi

Bir ilk gerçekleşti ve peynir fiyatları et fiyatlarını geçti!

Süt ürünlerindeki fahiş artışla birlikte son yapılan zamların ardından peynirin kilosu etin fiyatını geçti.4, sektör temsilcilerine göre yüzde 15 düşüş gösterdi ve raflardaki fiyat artışı da yüzde 175’i aştı

Cumhuriyet’in haberine göre, sütte üreticiye düşük fiyat verilmesi hayvanları kesime zorlarken, süt üretimi TÜİK’e göre yüzde 4.4, sektör temsilcilerine göre yüzde 15 düşüş gösterdi ve raflardaki fiyat artışı da yüzde 175’i aştı.

Özellikle dar gelirli yurttaşın uzun süredir erişmekte zorluk çektiği kırmızı etin fiyatı daha da yükseldi.

Ancak bu arada bir başka temel gıda maddesi, etten daha da pahalı hale geldi. Kaşar peynirin fiyatı kırmızı et fiyatını geçti.

Bir sanal alışveriş sitesindeki fiyatlara göre, bugün itibariyle 700 gr kaşar peynir fiyatı ortalama 115-165 TL arasında iken dana kıyma dana kuşbaşı fiyatları 110-150 liradan satılıyor.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, süt fiyatlarının başıboş bırakılmaması için Ulusal Süt Konseyi kurulduğuna dikkat çekerken sanayicinin bu kurum da ele geçirdiğine dikkat çekerek, "Son dönemde gevşek para politikası yüzünden doların artması ve tarımın da dolara bağlı olmasından kaynaklı gıda fiyatları arttı. Gıda fiyatlarında devletin kontrol edebileceği iki ürün var. Bunlardan birisi et diğeri ise süt" dedi.

Vedat Bilgin'den EYT'lilerle ilgili sıcak açıklama

'Dolar trenini kaçırmayın' diyen Selçuk Geçer tarih paylaştı!

İslam Memiş uyardı, 'Çok yakın zamanda!"