07 / 09 / 2024

Bir inşaat şirketinden daha kötü haber geldi 56 yıllık inşaat devi konkordato ilan etti!

Bir inşaat şirketinden daha kötü haber geldi 56 yıllık inşaat devi konkordato ilan etti!

İnşaat şirketlerinden kötü haber gelmeye devam ediyor. 56 yıllık inşaat devi Emak Fan konkordato ilan etti.



56 yıllık deneyimi olan Emak Fan Endüstri AŞ, faiz oranlarının artışı ve mali zorluklardan dolayı konkordato ilan etti. Şirket, geçmişte büyük projelere imza atmışken, şimdi finansal zorluklarla mücadele ediyor.

EMAK FAN ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Timeturk'te yer alan habere göre; Türkiye'nin köklü inşaat şirketlerinden biri olan Emak Fan Endüstri AŞ, uzun yıllar süren başarılı projelerinin ardından mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. 1968 yılında kurulan ve birçok büyük projeye imza atan bu dev şirket, zor bir dönem geçiriyor.

56 YILLIK DEV İNŞAAT ŞİRKETİ KONKORDATO İLAN ETTİ

Faiz oranlarındaki artış, hammadde kıtlığı ve yükselen personel giderleri, birçok firmayı zor durumda bırakırken, Emak Fan Endüstri AŞ de bu olumsuz koşullardan etkilenerek konkordato başvurusu yaptı.

İnşaat sektörünün tanınan firmalarından biri olan şirket, özellikle metro projeleri ve büyük inşaat işlerinde adından sıkça söz ettirmişti.

Bir inşaat şirketinden daha kötü haber geldi 56 yıllık inşaat devi konkordato ilan etti!

BÜYÜK ÇÖKÜŞ

Emak Fan Endüstri, daha önce 7 büyük metro inşaatı ve 220 tünel projesine imza atmıştı. Fakat son dönemde karşılaştığı finansal zorluklar, şirketi iflas koruma talebinde bulunmaya zorladı. Şirket, mahkemeden geçici süre aldı ve konkordato komiserleri atandı.

Emak Fan, tünel havalandırma sistemleri, alışveriş merkezleri, otel havalandırma sistemleri gibi geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyordu. Şirket, dört yıl önce 10 milyon dolarlık ihracat yapmıştı.Fakat şu anda finansal krizlerle mücadele ediyor.

EMAK FAN PORTFÖYÜ

Emak Fan, aksiyal yangına dayanıklı fanlar, jet fanlar, duman egzozları ve basınçlandırma fanları gibi birçok ürünle hizmet vermekteydi. Şirket, otel, restoran, kulüpler ve dernekler gibi çeşitli alanlarda da projeler gerçekleştirmişti.

Yenigün İnşaat konkordato rüzgarına kapılmıştı açıklama geldi! Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz!

Emlak sektörü ekonomik kriz ve artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor!
Yılın ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı inşaat sektöründe!

Geri Dön