Genel

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!Satış noter'de yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noter'de yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi de gerekir.

İşte “Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” sorusuna dair merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPU NEDİR?

Hisseli tapu; Bir taşınmaz malın bu ev, arsa, tarla ya da dükkan olabilir. Bu malların ortaklarını belirten tapuya hisseli tapu adı verilmektedir. Hisseli tapularda gayrimenkul sahiplerinin isimleri net bir şekilde yazılarak kaç ortak var ise belirtilir. Bu belge ile gayrimenkulün kaç ortağının yer aldığı detaylı bir şekilde yazar. Hisseli tapuda yer almayan tek konu hangi ortağın hangi bölümün sahibi olduğudur.

BİR KİŞİ HİSSESİNİ SATMAK İSTEMEZSE NE OLUR?

Hissesini satmak istemeyen kişiler yani hissedarlar satış iptali davası açma haklarına sahiptirler. Anlaşmanın sağlanmaması durumunda hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açabilir. Bu durumda mahkeme, tüm hissedarları haberdar eder ve bilirkişilerin fiyat belirlemesi ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleştirebiliyor.

TAPUDA HİSSEDARLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir malın tapusu birden fazla kişiye ait olabilir. Yani birçok hissedar bulunabilir. Bu durum da karşımıza hisseli tapuyu doğurur. Peki bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu hissedarların, bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak öğrenilebilir. Eğer kendiniz gitmek istemiyorsanız vekalet verdiğiniz avukatınızda sizinle beraber veya tek başına gidip sorgulama yaptırması da bu bilgilere ulaşır.

TAPUDA MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün bir web uygulaması vardır. Bu web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de internet üzerinden üzerinize kayıtlı, miras kalan taşınmazları sorgulayıp kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz. Bunun için öncelikle tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

İş arayan herkese duyurulur! İŞKUR’dan 100 bin iş ilanı! İşte detaylar!

TOKİ kura sonuçları 3+1 2022 isim listesi açıklandı mı? TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?