Ekonomi

Bir kişinin ortalama harcadığı elektrik ne kadar?

Medyaya yansıyan haber ve verilerle derlenen bilgilere göre ülkelerin kişi başına yıllık elektrik tüketimi belirlendi. Ajans Press'in derlediği bilgilere göre Türkiye'de kişi başına elektrik tüketimi 3.348 kWh olarak belirlendi. Statista verilerinden derlenen bilgilere ve medyaya yansımalarına göre Türkiye'de kişi başına elektrik tüketimi 3

Medya izleme ajansı Ajans Press, elektrik kullanımına ilişkin en son verilerden elde edilen bulguları inceledi. Statista verilerinden derlenen bilgilere ve medyaya yansımalarına göre Türkiye'de kişi başına elektrik tüketimi 3.348 kWh olarak ölçüldü.


 

 

Sputniknews'te yer alan habere göre; En yüksek tüketim 15 bin 438 kwh ile Kanada olurken, ikinci sırayı 13 bin 098 kwh ile ABD aldı. Suudi Arabistan'da kişi başına elektrik tüketimi 10.239 kWh iken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu diğer ülkeler ilk on içinde; Japonya, Fransa, Rusya, Almanya, Birleşik Krallık ve Çin. Nijerya'nın 157 kWh tüketim miktarı ile listenin en sonunda yer aldığı belirlendi.

 

 

Faturalar ve fabrikalardaki elektrik kesintileri gündemde

Dijital basın arşivinden derlenen bilgilere göre 2021 yılının başından itibaren elektrikle ilgili 151 bin 180 haberin basına yansıdığı belirlendi. Elektrik tüketiminde ise yazılı ve dijital medyadaki toplam haber sayısı 100 bini geçti. Yılbaşından sonra gelen fiyat artışları ve gelen faturalar gündemdeki verilere yansırken, fabrikalardaki elektrik kesintileri de gündemde olan bir diğer konu oldu.

Elektriğe yüzde 774 zam!

Elektrik faturalarıyla ilgili flaş gelişme! Kim ne kadar fatura ödeyecek!

Elektrik faturasında yeni tarife! Ocak ayı faturalarına dikkat!

Kripto paralara Fed engeli!

Altın fiyatlarında Fed depremi!

Kripto paralar değerlenecek mi? İşte Bitcoin beklentileri...

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?