Kripto Paralar

Bir kripto para şirketi daha battı! Yatırımcılar tedirgin

Kripto varlık şirketi Genesis'in kredi birimi ABD'de iflas korumaya başvuruda bulundu. İşte kripto para dünyasını yakından ilgilendiren haberin detaylar...Genesis böylece kripto piyasalarındaki çöküşle beraber iflas başvurusunda bulunan kripto alım satım platformu FTX ve kripto kredi şirketi BlockFi’ye katılmış oldu

Genesis’in kredi birimi ABD’de iflas koruma başvurusu yaptı. Genesis böylece kripto piyasalarındaki çöküşle beraber iflas başvurusunda bulunan kripto alım satım platformu FTX ve kripto kredi şirketi BlockFi’ye katılmış oldu.

FTX’in iflasıyla sektördeki diğer şirketlerin de iflas edebileceğine yönelik endişelerin yaşanmasından sonra Genesis Global Capital 16 Kasım’da müşterilerine itfa ödemelerini durdurmuştu.

100 BİNİN ÜZERİNDE ALACAKLI VAR
Genesis’in kredi birimi varlık ve yükümlülüklerinin 1 milyar dolar ile 10 milyar dolar arasında olduğunu açıkladı ve iflas koruma başvurusunda 100 binin üzerinde alacaklının yer aldığı tahmininde bulundu.

Dünyanın en büyük kripto varlık kredi şirketlerinden olan Genesis’in iflas başvurusuyla, kripto paralarda geçen yıl yaşanan sert değer kaybının tetiklediği sektördeki işten çıkarmalara ve katlanarak artan iflaslara bir yenisi eklenmiş oldu.

Üç yıl önce Bahamalar’da kurulan FTX, işlemcilerin yalnızca 72 saat içerisinde borsadan 6 milyar dolar değerinde para çekmeye çalışmalarıyla başlayan likidite krizinin ardından 11 Kasım’da iflas ettiğini açıklamıştı. (REUTERS)

BİTCOİN TIRMANIYOR

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, yılın başından bu yana neredeyse üçte bir oranında artış kaydetti. 21 bin doların üzerinde işlem gören Bitcoin'in piyasa değeri, kasım ayından bu yana ilk kez 400 milyar doları geçti.

Söz konusu kripto para birimindeki toparlanma, enflasyondaki düşüş ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki aylarda faiz artışlarını yavaşlatacağına ilişkin sinyallerin ardından geldi.

Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) da son haftalarda önemli kazanımlar kaydetti ve genel kripto piyasası değerini 1 trilyon dolara doğru tırmandırdı.

Independent'ın haberine göre, toparlanma görünümüne rağmen, küresel kripto para piyasası Kasım 2021'de 3 trilyon dolara yaklaşan zirvesinden çok uzakta. Sektör analisti Kris Lucas, şöyle dedi:

Tüccarların yatırımlarında para kaybettiğini görmek üzücü olsa da araştırmalar kripto para birimlerinin sonunda geri dönebileceğini gösteriyor. 2022, birkaç büyük borsanın yanı sıra Terra stablecoin'in çöküşüyle kripto para birimleri için çok zor bir yıldı. Bununla birlikte, Bitcoin'in değerini geri kazanmaya başlaması, kripto kışının yakında sona erebileceğini düşündürebilir.