02 / 05 / 2024

Bir şirketin hisselerinin satışı meclis gündeminde!

Bir şirketin hisselerinin satışı meclis gündeminde!

Bir şirketin hisselerinin satışı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, bir şirketin hisselerinin satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Öztürk, ''Aşağıda belirtilen soruların Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca arz ederim'' diye konuştu. 

Öztürk, şu açıklamalarda bulundu: ''Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Kuruluşun iştiraki olan halka açık olan GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın rezervi bulunduğunu açıklamıştır. Bununla birlikte, 18 Mayıs 2020 tarihli Milli Gazetede, "Çiftçinin gübresinden altın çıktı" başlıklı bir haber yayınlanmış, haberde halka açık GÜBRETAŞ hisselerinin altın madeni hikayesinden dolayı 8 ayda 2.5 liradan 20 liraya çıktığı,15 milyar dolarlık bir altın rezervinin tespit edilmesinin beklendiği, bundan dolayı hissenin artmaya devam ederek 150 ile 200 liraya kadar çıkacağına yönelik iddialar dile getirilmişti. Haberde, Tarım Kredi ve GÜBRETAŞ üst düzey yöneticilerinin hisseler yükselmeden önce kendilerinin ve yakınların hisse aldıklarının öne sürülmesi üzerine, konunun muhataplarınca yapılan başvuru sonucunda habere erişim yasağı getirilmiştir.''

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soruları:
1 - GÜBRETAŞ'ın altın madeni sahasında bulunan 3.5 milyon onsluk altın rezervi ile ilgili çalışmalar ne zaman başlamıştır?

2- 18 Mayıs 2020 tarihli bir gazetede, GÜBRETAŞ'a ait sahalarda “15 milyar dolarlık altın rezervi tespit edilmesinin beklendiği" haberine yer verilirken, GÜBRETAŞ tarafından açıklamanın 8 ay sonra yapılmasının nedeni nedir?

3- Maden sahasının devri konusunda GÜBRETAŞ'la Koza Anadolu Metal Madencilik işletmeleri A.ş. arasındaki dava devam ederken hisselerin yarısının bir yatırımcı tarafından toplandığı iddiası doğru mudur?

4- Bahsi geçen yatırımcı ile Tarım Kredi Kooperatifleri'nin üst düzey bir yöneticisinin Merkez Birliğinde toplantı yaptığı iddiası doğru mudur?

5- Tarım Kredi ve GÜBRETAŞ üst düzey yöneticilerinin hisseler yükselmeden önce kendilerinin ve yakınlarının hisse aldıkları iddiaları doğru mudur? 


Geri Dön