Ekonomi

Bir süredir düşen altının fiyatını ateşleyecek üst düzey sızıntı! Para babaları işareti verdi

Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 920 bin liraya yükseldi. Altın yükselmeye devam ediyor çünkü düşüş zamanı sona erdi. Bir süredir düşüşte olan altın ABD'deki dolara yön veren para patronlarının açıklamalarına kilitlendi.847,3 dolardan işlem gördü

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.847,3 dolardan işlem gördü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 15,1819 lira, satışta 15,2428 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 14,9635 lira, satışta 15,0235 lira olarak belirlemişti.

Altının yükselişe geçmesinde hiç kuşkusuz ABD'den gelecek haberler etkili olacak. FED'in doların değerini artırmasından sonra ABD'de enflasyon rakamları açıklanacak. FED, ülkede yüzde 8 seviyelerinde gezen enflasyonu aşağı çekmek için faiz silahını ateşledi ve 50 baz puan faiz artırımına gitti. FED bununla da yetinmeyerek enflasyonu aşağı çekmek için sistematik şekilde faiz artıracağını açıklamıştı.

 

 

Altın fiyatları açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesi dar bantta hareket ederken; yatırımcılar nefesini tuttu, paranın patronlarından gelecek haberlere kilitlendi. Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 931 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1847 dolar seviyesinde bulunuyor.

 

FED GAZA BASARSA ALTIN NE OLACAK?

Piyasa beklentisi nisan ayında ABD enflasyonun yüzde 8,1 gelmesi yönündeyken; mart ayında ABD enflasyonu yüzde 8,5 gelerek 40 yılın zirvesini yenilemişti.

ABD enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde gelirse, ABD Merkez Bankası (Fed) sıkılaşma politikasında vites yükseltecek Piyasalarda gelecek tepki ise, ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükselişin devamı ve dolar endeksinde güçlenmenin sürmesi; ters korelasyon etkisiyle de altın fiyatlarında düşüşün hızlanması şeklinde gerçekleşebilir. ABD verisi piyasa beklentilerinde ya da altında gerçekleşirse, bu durum altın fiyatlarını zirveye doğru hareket etmesine neden olacak.

Herkesin gözünden kaçan asgari ücrete ek zam detayı! 2022 Temmuz'da asgari ücret beklentisi ve hesabı kaç para oldu?

Erdoğan açıkladı uzmanlar uyardı: O fiyata ev bulmak artık hayal olabilir

Ünlü isim altındaki fiyat sahtekarlığını açıkladı! Parayı hemen çekin diye uyardı

Honda Civic sıfır bayi fiyatında 168 bin lira artış oldu! Güncel fiyatı altını solladı (10 Mayıs fiyat listesi)

Zam dalgasından Coca Cola ürünleri de nasibini aldı! Üst üste 5. kez zam geldi (11 Mayıs Coca Cola fiyat listesi)