Ekonomi

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem için düğmeye basıldı! İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o devrim gibi karar

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren devrim gibi bir karar geldi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde adeta yeni bir dönem başlıyor. İşte konu ile ilgili o detaylar...Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, özellikle devlet katkısının yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilmesi ve 18 yaş altı katılımcıların sisteme dahil edilmesi sonrasında büyük bir ivme kazanan Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki son durumu ve planlanan yenilikleri '11'inci Sigorta Haftası' sebebiyle önemli açıklamalar yapan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy anlattı

Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) cazibesini artırmak için düğmeye basıldı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, özellikle devlet katkısının yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilmesi ve 18 yaş altı katılımcıların sisteme dahil edilmesi sonrasında büyük bir ivme kazanan Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki son durumu ve planlanan yenilikleri '11'inci Sigorta Haftası' sebebiyle önemli açıklamalar yapan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy anlattı.

İşte merakla beklenen konu ile ilgili detaylar...

İŞ KURANA ÖDEME YAPILIYOR MU?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde Bireysel Emeklilik Cazibesi'ni artırmaya yönelik adımları anlattı.

Yaptığı açıklamada iş kurma, konut alma ve evlilik ve gibi katılımcıların finansmana ihtiyaç duyacakları önemli olaylarda, avantajlı koşullarla birikimlerini kısmen çekerek sistemde kalmaya devam edebilecekleri bir uygulama üzerindeki çalışmalarda sona geldiklerinşi söyleyen Ali Ersoy, bahsedilen çalışma kapsamında, 18 yaşından önce sisteme girmiş katılımcılarımıza, üniversite eğitimi için kısmen ödeme alma hakkı getirmeyi de planladıklarını da belirtti.

İşte konu ile ilgili aktarılan diğer detaylar...

HEDİYE SERTİFİKASI

Yaptığı açıklamada bunların dışında 'BES Hediye Sertifikası' uygulamasıyla, kişilerin yakınlarına özel günlerinde, dijital yöntemleri kullanarak kolay ve pratik bir şekilde katkı payı hediye etmelerine olanak tanıyacak çalışmalarda da sona geldiklerini kaydeden Ali Ersoy söz konusu tüm bu düzenlemelerin hayata geçmesi ile kısa bir zaman içinde Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki toplam katılımcı sayısının 17 milyonu geçeceğini, toplam fon büyüklüğünün de 500 milyar liraya ulaşacağını öngördüklerini söyledi.

Türk vatandaşlığı için BES'e yatan paraya devlet karışmayacak

5.200 lira ile 9.000 lira arasında maaşla 5 bin kişi hemen işe alınacak! Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

BES sahiplerine konut müjdesi geldi! BES'te yeni dönem şimdi başlıyor! Konut BES hesabı nedir?