Ekonomi

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan söz konusu düzenleme, Resmi Gazete’ de yayımlandı

Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES’te devlet katkısı fon portföyünün değerlendirileceği yatırım enstrümanlarında düzenleme yapıldı. Yapılan söz konusu düzenleme, Resmi Gazete’ de yayımlandı. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının yatırıldığı fonların boşaya yatırılabilecek kısmı yüzde 10 oranında yüzde 30 oranına çıkartıldı.

Bunun yanında, Bireysel Emeklilik Sistemi için bir yeni düzenleme daha gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde tek hisseye yatırım tavanı yüzde bir oranından yüzde beş oranına yükseltildi. Resmi Gazete’ de yayımlanan ve hemen ardından yürürlüğe giren Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısı hakkında yönetmelikte yapılan değişiklik ile nakden ödenen devlet katkılarının değerlendirilmesindeki pay oranlarında düzenleme gerçekleştirildi.

İşte düzenleme ile ilgili tüm merak edilenler...

BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YENİ DÜZEMLEME

Yapılan yeni düzenleme çerçevesinde; önceki uygulamada nakden ödenen devlet katkısı fon portföyünün asgari yüzde 70’inin Türk Lirası cinsinden borçlanma araçlarında, gelir ortaklığı senetlerinde ya da kira sertifikalarında değerlendirilmesine yönelik maddede yapılan düzenleme ile söz konusu oran yüzde 30 oranına indirilerek bu kısmın; BIST 30, BIST likit banka, BIST banka dışı likit 10 ve BIST katılım 30 endeksleri ile BIST 100, BIST sürdürülebilirlik endeksi, BIST kurumsal yönetim endeksi ve Borsa İstanbul tarafından hesaplanan katılım endekslerindeki paylar da değerlendirilmesi hüküm altına alındı.

MENKUL KIYMETLERDEKİ PAY YÜZDE 15’E DÜŞÜRÜLDÜ

Söz konusu konuda yapılan bir diğer düzenleme ise şu şekilde oluştu: Nakden ödenen devlet katkısı fon portföyünün; borsada işlem gören ve bankalar tarafından çıkarılan borçlanma araçları, kaynak kuruluşu bankalar olan varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikalarında ya da Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir seviyeye denk gelen derecelendirme notuna sahip teminatlı menkul kıymetlerle varlık ya da ipoteğe dayalı menkul kıymetlerde değerlendirilmesindeki pay ise yüzde 20’den yüzde 15’e indirildi.

Deprem sonrası herkes bunu yapmaya başladı! Eğer siz de yapmazsanız binanız yıkılabilir!

Altında nokta atışı yapan ünlü ekonomistten altına ilişkin kıyamet senaryosu! O tarihte 2 bin TL olacak!

Tapusu olanlar dikkat! Bunu yapmayanlar kafasını duvara vuracak! Son tarih resmen açıklandı!