27 / 04 / 2024

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek sektörün uzun zamandır gündeminde olan bir sorunu çözmüş oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bireysel emeklilik sisteminde kalanlara kredi kullanma imkanı sağlandı. BES yönetmeliğinde gerçekleştirilen değişikliklerin altı ay sonra yürürlüğe gireceği belirtildi.

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

Bireysel emeklilik sistemine katılanlar bugüne kadar ekonomik açıdan sıkıntıya düştükleri zaman hemen sistemdeki mevcut birikimlerini alarak BES’ten ayrılmayı tercih ediyorlardı. Bireysel emeklilik sisteminin önde gelen oyuncuları ise uzun zamandır katılımcılara mevcut birikimleri karşılığında kredi kullanma hakkının verilmesi için düzenleyici otoriteler ile görüşme halindeydi. BES yönetmeliğinde yapılan değişiklikler sonucunda sektörün uzun zamandır beklediği değişiklikler hayata geçmiş oldu.

BES yönetmeliğinin birçok maddesinde yapılan değişiklikler sonucunda, katılımcılar devlet katkısı hariç alacaklarının tamamı veya dilerlerse bir kısmını bankalara devredebilecek. Böylece BES katılımcılarının nakit finansman ihtiyacı nedeniyle sözleşmelerini sonlandırmalarının önüne geçilirken, birikimlerini bankalara devredenler sistemden ayrılmadan avantajlı koşullardan kredi çekme imkanına kavuşmuş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön