29 / 04 / 2024

Birikim Eğitim Kurumları Hayat Park AVM kampüsünde yaşam buluyor!

Birikim Eğitim Kurumları Hayat Park AVM kampüsünde yaşam buluyor!

İstanbul’da bulunan Hayat Park AVM, Birikim Eğitim Kurumları’nın kampüslerinden biri oldu. 5 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projede fitness center, sinema ve sauna bulunuyor. Senelik ücretler ise 10 bin liradan başlıyor.



Birikim Eğitim Kurumları, İstanbul Güneşli’de bulunan Hayat Park AVM’yi okula dönüştürdü. 12 yıllığına kiralanan okulda dersliklerin yanı sıra yurt, fin hamamı, fitness center, sinema da bulunacak. Birikim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Haki, 27 bin metrekare kapalı alanı olan AVM’nin iyi bir okul olabileceği kanaatine vardıklarını ifade ederek “Çok büyük bir kampüs burası. 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilerimizi kabul edeceğiz. İçerisinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi, fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi bulunacak” dedi.


90 kişi kapasiteli yurt


Kampüsün içerisinde 90 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdunun da bulunduğunu kaydeden Haki “Şimdiye kadar çok sayıda ‘yurt dışındayız ama çocuğumuz Türkiye’de okusun istiyoruz’ şeklinde ya da Anadolu’dan teklifler geliyordu. Bunun üzerine kurguladık. Dolayısıyla burada İstanbul dışından gelen öğrenciler için pansiyon hizmetimiz de olacak” diye konuştu. Güneşli’deki okul haricinde bünyelerinde 3 okul daha bulunduğunu aktaran Haki “3 okulda yaklaşık 1.500 öğrencimiz vardı ama sadece burada 1.500 öğrencimiz olacak ve toplam öğrenci sayımızı 3 bine ulaşacak” dedi. Hayat Park AVM’yi 4+4+4 sistemi nedeniyle 12 yıllığına kiraladıklarını ifade eden Haki, binanın bütün tadilatının mülk sahibine ait olduğunu, ancak kendilerinin de eğitim materyalleri ve yeni eğitim konseptlerine uygun iç mekanlar oluşturduklarını söyledi. Yeni okul için yurtla beraber yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını aktaran Haki, şöyle konuştu: “Fin hamamı, yemekhane, fitness center, saunası içinde olan bir konsept oluşturduk. Sinema salonları, şark köşelerimiz var. Anaokulunun önüne Safranbolu evleri yapılıyor. Bunları daha çok velilerimize yönelik düşündük. Evlatlarını, küçük çocuklarını buraya bırakıp çıkışta alabilecekler. Birikim Hayat dedik ya hayata dair ne varsa burada var.” Haki, okul sayılarını artırmak istediklerini de dile getirdi.


Birikim Üniversitesi yolda


Hasan Haki, mezun olan öğrencilerini kendi üniversitelerinde devam ettirme adına bir süreç başlattıklarını söyledi. Haki “Şu anda vakfımızı belli bir aşamaya getirdik. Meslek yüksekokulu ile başlayıp üniversiteye geçen süreçleri de hızla başlattık. 1 yıl içinde İstanbul’da Birikim Eğitim Kurumları bünyesinde bir üniversite açmayı planlıyoruz” dedi.


Ayşe Ekin Gündüz/Star Gazetesi


Geri Dön