28 / 06 / 2024

Birleşik Kamu-İş'ten Emlak Konut GYO kampanyasına eleştiri: Taksitler 41 bin TL'den başlıyor!

Birleşik Kamu-İş'ten Emlak Konut GYO kampanyasına eleştiri: Taksitler 41 bin TL'den başlıyor!

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ yaptığı açıklamada Emlak Konut GYO kampanyasında taksitlerin 41 bin TL ile 52 bin TL arasında değiştiğini belirterek, düşük faizin aldatmaca olduğunu söyledi.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı düşük faizli, kefilsiz, dört seçenekli konut kampanyası başlattı fakat emekçilerin konut sahibi olabilmesi, yüksek taksitler nedeniyle imkânsız.

Emlak Konut GYO'nun “güvenli yatırım, güvenli gelecek” sloganıyla lanse ettiği söz konusu bu kampanyanın merakla beklenen detayları da geçtiğimiz günlerde belli oldu. 

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenlerin merakla beklediği kampanya, “Şimdi ister yarısı peşin iki yıl ödemesiz, ister 1.29 vade farkı ve 72 ay taksitle ev sahibi olun, doğru yatırımla geleceğe güvenle bakın. Üstelik banka yok, kefil yok” ifadeleriyle lanse edilmişti. 

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır imzalı habere göre “Peşin satış, vade farksız, iki sene ödemesiz ve sabit artan taksitli satış koşullarından” meydana gelen dört seçeneğin bulunduğu kampanya büyük bölümü 10 bin Türk Lirası aylık alan emekli, 17 bin Türk Lirası alan asgari ücretli ve ortalama 37 bin 332 Türk Lirası alan memur için ulaşılmaz. Bu gelirlerle aylık 41 bin Türk Lirası ile 52 bin Türk Lirası arasındaki taksitleri ödemek olanaklı değil.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada emekçilerin ev almaya hayallerinin bile yetemeyeceğini dile getirdi.

Birleşik Kamu-İş ten Emlak Konut GYO kampanyasına eleştiri: Taksitler 41 bin TL den başlıyor!

‘DÜŞÜK FAİZ ALDATMACA’

Mehmet Yeşildağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yeni konut kampanyası ismi altında kamuoyuna 1.29 faizle konut müjdesi sunulması tamamen aldatmacadır. Bu kredileri kullanmak için önce alacak bir konut bulmak sonrasında mali gücünüzün yeteceği bir bütçenizin olması gerekli. Türkiye'de konut fiyatlarının 5-10 milyon TL'yi bulduğu ortamda kamu emekçileri peşinatı çıkarsa dahi aylık taksitlerini ödemesi mümkün değildir. Kamu emekçileri mevcut maaşlarıyla, aç kalıp yemeden içmeden kredi taksitini ödemek istese dahi bunu karşılayamaz durumdadır.”  ifadelerini kullandı.

Mehmet Yeşildağ, geniş halk kesimlerinin faydalanma olanağı olmadığı böyle bir paketin “zenginlere yönelik” olduğunu dile getirdi. Bu paketin müteahhitlere destek olmaktan başka anlamı olmadığını kaydeden Mehmet Yeşildağ, “Vatandaşlara uygun konut ve barınma hakkının sağlanmasını, kamu emekçilerine başta büyükşehirler olacak şekilde kira desteği sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu. 

 

Tual Gölyaka'da 9.1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! Emlak Konut kampanya İstanbul 2024!

Emlak Konut 1.29 faiz hesaplama: Park Yaşam Antalya fiyat! Emlak Konut Antalya! 

Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir konut fiyatları! Meydan Başakşehir nerede? 


Geri Dön