Kent Haberleri

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı. Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet...Asrın felaketi olarak belirtilen depremde yaşanan yıkımı gören Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, açıklamasında "Bugün gördüklerimi tek bir kelimeyle anlatabilirim: Kıyamet" dedi

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı.

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde yaşanan yıkımı gören Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, açıklamasında "Bugün gördüklerimi tek bir kelimeyle anlatabilirim: Kıyamet" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü Beasley ayrıca Türkiye'nin güneyinde kıyametten sahnelerle karşılaştığını da söyledi.

"BU YIKIMIN BOYUTU KAVRANILACAK GİBİ DEĞİL"

TRT World'de yer alan habere göre Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü Beasley, bütün mahallelerin dümdüz olduğunu, binalar yok olduğunu, okulların ve dükkanların kapalı, yaşamların dağılmış olduğunu söyleyerek, "Bu yıkımın boyutu kavranılacak gibi değil" dedi.

Verilen bilgilere göre, depremlerin yıktığı Suriye'yi de gören Beasley, Suriye'nin kuzeyinin hali hazırda senelerdir devam eden savaş nedeniyle zorlandığını belirterek, "Adeta yıkım üzerine yıkım eklenmiş" diye konuştu.

BM, depremlerin son yüzyılda bölgede yaşanan en kötü olay olduğunu duyurmuştu

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile katıldığı Kahramanmaraş'taki Afet Koordinasyon Toplantısından sonra önemli açıklamalar yapmıştı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Griffiths, "asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söylemişti.

Kahramanmaraş ile çevre şehirlerde yaşanan şoke edici görüntülerden ve bölgede etkilenen depremzedeleri görmekten dolayı derin bir üzüntü duyduğunu dile getiren Griffiths, "Depremin merkezi üssü olan bu yerde pazartesi yaşanan (depremler) son yüzyılda bölgede meydana gelen en kötü olay." demişti.

Açıklamasında dünyada 100'den fazla ülkenin deprem nedeniyle Türkiye'ye yardım gönderdiğini, birçok ülkenin de enkazlar altında kalanları kurtarmak amacıyla arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını hatırlatan Griffiths, fakat bundan daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu da vurgulamıştı.

İstanbul'da tsunami riski var mı?

Herkes akın akın buralara taşınıyor! İşte İstanbul’un en güvenli ilçeleri!

Uzmanlardan ‘depremzede’ için hukuki yol haritası! 30 yıl geçse de konut sahibi dava açıp hakkını arayabilir!