20 / 06 / 2024

BİSAM açıkladı! Açlık ve yoksulluk sınırında asgari ücret eridi...

BİSAM açıkladı! Açlık ve yoksulluk sınırında asgari ücret eridi...

BİSAM verileri kapsamında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 18 bin 489 Türk Lirası, yoksulluk sınırı ise 63 bin 955 Türk Lirası olarak bildirildi.



DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) açlık ve yoksulluk sınırı raporunu kaydetti. Buna göre, yapılan hesaplama kapsamında  dört kişilik bir aile için açlık sınırı 18 bin 489 Türk Lirası, yoksulluk sınırı ise 63 bin 955 Türk Lirası olarak açıklandı. 

Bir asgari ücretlinin bayrama açlık sınırının altında girdiğinin kaydedildiği hesaplama  ile birlikte sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyeti günlük 600 lirayı geçtiği kaydedildi. Tek başına yaşayan bir kişi için ise yoksulluk sınırı 30 bin liraya kadar yaklaşmış durumda.

ET, YUMURTA SÜT ÜRÜNLERİNİ TAHTINDAN ETTİ

Araştırma doğrultusunda, yüksek fiyat artışları ile et, yumurta, kurubaklagil grubu harcama sepetinde süt ve süt ürünlerini tahtından etti. Daha dar bir gruplandırmaya göre harcamalarda et, yumurta ve kurubaklagil grubunun payı yüzde 28.7 ile ilk defa süt ve süt ürünleri grubunun payını geçti. Süt ve süt ürünlerinin payı yüzde 28.2'de kaldı. Sebze ve meyvenin harcamalar içindeki payı yüzde 26.2 oldu. Ekmek, makarna vb. için pay yüzde 9.2, diğer gıda harcamalarının toplam içindeki payı ise yüzde 7.6.

BİSAM açıkladı! Açlık ve yoksulluk sınırında asgari ücret eridi...

GÜNLÜK SEBZE HARCAMASI 163 TL

gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Günlük harcamalarda en yüksek maliyet grubunu süt ve süt ürünleri 174.06 liralık harcama gereksinimi ile oluşturdu. Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama miktarı ise 136.08 Türk Lirası. Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük harcama miktarı ise 163.59 liraya kadar ulaştı. Ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 40.25 lira. Katı yağ ve sıvı yağ ise 32.56 liralık masraf yapılması gereken ürün grubu. Yumurta için 8.44, şeker, bal, reçel ve pekmez için ise 14.34 lira harcama yapılması gerekiyor.

BİSAM: Yoksulluk sınırı 43 bin 623 TL, açlık sınırı 12 bin 612 TL!

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Açlık sınırı Mayıs ayında 10 bin 72 TL oldu! BİSAM tek tek açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön