28 / 04 / 2024

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  



Borsada işlem yapan yatırımcıların hisse seçerken önemsediği kriterlerden biri de şirketlerin temettü dağıtıp dağıtmaması. Bir şirketin karının bir kısmını hisse sahiplerine dağıttı temettü yatırımları birçok yatırımcının da yakın takibinde.

Gazeteci Zeynep Aktaş https://twitter.com/zeynepxaktas X sosyal medya hesabından Bist Temettü 25 Endeksi’nde yer alan şirketlerin son 5 yılda kaç kere temettü ödediğini gösteren tabloyu paylaştı.

Ford Otosan, son 5 yılda 7 kere ile son 5 yılda en fazla temettü ödeyen şirket oldu. Aksa, Bim Mağazalar, Coco Cola İçecek, Doğan Holding de son 5 yılda 5 kez temettü ödemesi gerçekleştirdi.

Dikkat! Borsada küçük yatırımcı silkelenme riskiyle karşı karşıya

 

​​​​​​


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön