Kripto Paralar

Bitcioin’de kayıp yüzde 70’i gördü Bitcoin’de neler olacak?

Bitcoin piyasası büyük kayıp vermeye devam ediyor. ABD’de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları dünya piyasalarını altüst ederken Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde geri çekilme yaşadı. Alt coinlerde ise kayıp daha da büyük.Alt coinlerde ise kayıp çok daha büyük

Dünya enflasyon krizi ile boğuşmaya devam ederken geçtiğimiz kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan Bitcoin, 18 bin doların altını görerek yüzde 70’in üzerinde değer kaybetti. Alt coinlerde ise kayıp çok daha büyük. Son dönemde yüzde 99’a kadar gerileyen çok sayıda coin var.

Dünya gazetesinden Ufuk Korcan'ın haberine göre; faiz artırımlarının sürdüğü bir piyasada riskli varlıklarda yaşanacak olası yukarı yönlü hareketler sınırlı kalabilir. Faiz artırımlarının sonuna gelindiği ya da bittiği, ekonomik durgunluğu tersine çevirecek adımların konuşulmaya başladığını bir durumda kripto paralar gibi riskli varlıklara ilgi yeniden artmaya başlayabilir.
 

Bitcoin’e uzun vadeli bakıldığında halen 2019 Ocak ayında başlattığı yükseliş trendi üzerindeki hareketini devam ettiriyor. Bu trendin destek noktası ise önümüzdeki hafta içinde 16 bin 200 dolarlı seviyelere denk geliyor.
Bununla geçtiğimiz 5 haftadır 19-20 dolar bandı üzerinde kalma çabası dikkat çekiyor. Bu teknik açıdan paritenin bu seviyeleri destek bölgesi yapma isteğini gösteren bir gösterge.

Ancak parite hala 2022 Nisanın ilk haftasında başlattığı düşüş trend çizgisinin etkisi altında. Bu sebeple kısa vadeli de olarak paritenin düşüş trend çizgisinin etkisi altında olduğu unutulmamalı.

Önümüzdeki hafta için bu trendin direnç noktası 21 bin 200-21 bin 300 dolar bandına denk geliyor. Bu bandın hacimli bir şekilde kırılması paritenin 27 bin ve 28 bin dolarlı seviyelere doğru ivmelenmesini sağlayabilir. Ancak parite şu anda kısa vadeli olarak düşüş trend çizgisinin etkisi altında kalıyor.

Bu trend çizgisinin etkisini devam ettirmesi 19 bin ya da 20 bin dolar bandının altında kapanış yapılma riskini masada tutuyor.

Böyle bir senaryoda 18 bin 500 ile 19 bin dolar bandı ile beraber 17 bin 600 dolar seviyesi ara destek bölgeleri olmak üzere öncelikle 16 bin 200 sonrasında da ise 12 bin 500 dolar riskinin devam ettiğini gösteriyor.