Kripto Paralar

Bitcoin 1.5 yılın dibini gördü! Artık çok zor!

Bitcoin 20 bin 800 dolar bandına çekilerek tam 1.5 yılın dibini gördü! Peki, Bitcoin ve kripto paraların düşüşünün sebebi neden düşüyor? Fed faiz kararı ne olacak? Kripto piyasasında neler oluyor? İşte son dakika gelişmeleriyle birlikte adım adım yaşananlar...5 yılın dibini gördü

Bitcoin 20 bin 800 dolar bandına çekilerek tam 1.5 yılın dibini gördü. 69 bin dolar zirve seviyesini görmesinin ardından "100 bin dolar olacak, 200 bin dolar geliyor" gibi söylemler ile kripto para piyasasına girenler büyük zarar yaşadı. İşlem hacmi bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise bin 100 doların altına düştü.

 

Bitcoin ve kripto paraların düşüşünün sebebi neden düşüyor? Fed faiz kararı ne olacak? Kripto piyasasında neler oluyor? İşte son dakika gelişmeleriyle birlikte adım adım yaşananlar...

BİTCOİN 1,5 SENENİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE: 20 BİN DOLARI GÖRDÜ!

En büyük hacimli kripto para Bitcoin'de Mart'ın son günlerinde başlayan satış derinleşti. Bitcoin tam 18 ayın ardından Haziran ayı Fed faiz kararı öncesi 21 bin dolar seviyesinin altına indi.

 

BİTCOİN FED'E AŞIRI DUYARLILIK GÖSTERİYOR

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere artan enflasyon baskısı sebebi ile, merkez bankalarının Covid-19 döneminde uygulanan ultra gevşek para politikalarından döneceği sinyalleri ve adımları gelmesiyle birlikte, riskli varlıkların lideri konumunda bulunan Bitcoin ve kripto paralar 2022 senesinde satış baskısı içerisine girdi.

BITCOIN VE KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Covid-19 döneminde tarihte benzeri yaşanmamış bir şekilde oluşan bol likiditenin etkisiyle yükselen kripto paralar, o dönem neden yükseliyorsa şimdi de benzer sebepten dolayı düşüş yaşıyor.

Küresel düzeyde artan enflasyon baskısı sebebiyle merkez bankalarının varlık alımlarını sonlandırma, faiz artırımı ve bilanço küçültme hamlesi şeklinde devam eden sıkı para politikası adımlarını güçlendireceği beklentisi kripto para piyasasında etkisini gösteriyor.

BEKLENTİLERİ AŞAN ENFLASYON SERT SIKI PARA POLİTİKASI ADIMLARINI TETİKLEYEBİLİR

Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD'de enflasyon Fed'in varlık alımlarını sonlandırma, faiz artırım ve bilanço küçültme adımlarına rağmen 1 aylık aranın ardından yüzde 8.6 ile beklentilerin üzerinde gelmesi kripto paralar öncülüğünde riskli varlıklara satış getirdi.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi 2022 senesinde ilk çeyreğinde sürpriz bir şekilde yüzde 1.5 daraldı. Bu durum sıkı para politikalarının güçleneceği ortamda resesyon (Ekonomik durgunluk) beklentilerini arttırdı.

STAGFLASYON SÖYLEMLERİ KRİPTO PARALAR BAŞTA OLMAK ÜZERE RİSKLİ VARLIKLARA SATIŞ GETİRDİ

Hem yüksek enflasyon hem de resesyonun beraber görülme durumu Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi için yeni kriz çanlarının çalmasına (Stagflasyon) sebep oldu. Tüm bu gelişmeler riskli varlıklardan çıkışı, beraberinde getirirken güvenli limanlara doğru yönelimi artırdı. Nitekim riskli varlıkların lideri konumunda yer alan kripto paralar ise en çok değer kaybeden varlıklar oldu.

BİTCOİN YÜZDE 70 ERİDİ

Ancak analistlerden Fed'den daha güçlü sıkı para politikası adımları gelebileceği yönünde açıklamaların gelmesinin ardından yeni haftaya da satış dalgası derinleşti ve Bitcoin tarihi zirve seviyesine göre yaklaşık yüzde 70 değer kaybıyla 21 bin dolar düzeyinin altına düştü.

Bitcoin en son 16 Aralık 2022 tarihinde Büyük Boğa Koşusu'ndan önce bu seviyenin altında işlem görmüştü.

Kripto para sektörü darmaduman!

Bitcoin için korkutan açıklama: 2024 yılına kadar toparlanması imkansız! Kripto para yatırımcıları şokta!

Bitcoin'de sert düşüş yaşanırken kriptodan bir kötü haber daha!