Kripto Paralar

Bitcoin 17 bin dolar! Bitcoin neden yükseliyor?

Bitcoin hızla yükseldi. Neler oluyor? Kripto para yatırımcıları rahat bir nefes alabilir mi? 200 $ olarak fiyatlandırılmıştır

Kripto para birimi, yazı yazıldığı sırada 17.200 $ olarak fiyatlandırılmıştır. Bir anda 17.000 yen'i aştı. Yatırımcılar, yarınki ÜFE verilerinin yayınlanmasından önce daha fazla kayıp bekliyorlardı, ancak Bitcoin onları şaşırttı. Bu trend devam ederse birçok altcoin için yüzde 100'ün üzerinde kârlar göreceğiz. Peki yükselişin arkasında ne var?

 

Bitcoin Neden Yükseliyor?

En eski ve en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, günün ilerleyen saatlerinde ABD borsasının olumlu açılmasının da yardımıyla 16.700 $ seviyesini ziyaret ettikten sonra 16.900 bölgesine yükseldi. Birkaç dakika önce 17.200 doları geçti. Dolar Endeksi 104,79'a düştü ve Nasdaq 100 yüzde 1,4 artışını sürdürdü.

 

Yaklaşan Fed toplantısıyla  volatilitenin artması bekleniyordu. Her görüşmeden önce Bitcoin önce ciddi bir yükseliş veya düşüş yaşar ve ardından ters yönde hareket eder. Bu toplantıdan büyük beklentilerim var. Federal Rezerv yavaş yavaş ayağını gazdan çekiyor, ancak araba hareket etmeye devam ediyor. Artış hızının yavaşlaması beklense de faiz oranlarının yükselmeye devam etmesini bekleniyor. Bugünkü yükselişin asıl nedeni, dolar endeksinin 105'e gerilemesi ve ABD borsasının bir miktar toparlanması. Fed'in bir önceki seansa göre daha güvercin bir duruş sergilemesi bekleniyor. Fiyatlandırma devam ederse, 18.300 dolar hedefine doğru bir hareket görebiliriz.

 

Kripto Para Yatırımcıları Dikkat!

Bitcoin balinaları, son 17 ayda borsalarda 350.000'den fazla BTC ihraç etti. Ama henüz toplamaya başlamadılar. Bu, tanık olunan rallilerin kısa vadeli ayı rallileri olarak kalabileceğini gösteriyor. Öte yandan, birçok zincir üstü metrik dipte, bu nedenle uzun vadeli yatırımcıların bu konuda endişelenmesine gerek yok. Ancak Binance CEO'sunun ifadesiyle "bir haftada ihtiyacınız olan kripto para birimi"ndeki bu artışları kabul etmek aylarca can sıkıntısına yol açabilir.

 

Bitcoin'in önümüzdeki üç yıl içinde yatırımcılara önemli getiriler sağlamasını bekliyoruz. Piyasa belirsizliği yatırımcıları tedirgin ediyor, ancak olumlu bir fırsatı kaçırma korkusu artıyor. Fiyat 17.000 doların üzerine çıktığında giriş, ani fiyat düşüşleriyle "duygularına kapılıp trade yapan" yatırımcıları tuzağa düşürebilir. Önümüzdeki birkaç hafta kritik olacak ve özellikle altcoinlerde yüksek risk, kayıplara neden olabilir.

Mercedes-Benz C Serisi Sedan'a 148 bin 500 TL zam geldi! İşte 8 Aralık 2022 fiyat listesi...
Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor
Zincir marketler hakkında şok açıklama!