Kripto Paralar

Bitcoin 30 bin doların altına düştü! Uzmanlardan son dakika kripto uyarıları geldi! 

Bitcoin 30 bin doların altına kadar geriledi. Avrupa ve ABD, kripto uyarılarını yineleyerek, piyasayla ilgili kaygıları açıkladı... Bitcoin yüksek enflasyon ve artan faizlerin oluşturduğu kaygılar sebebiyle Asya piyasalarında yüzde 5 düşerek, 29 bin 700 dolar seviyesinden işlem gördü

Kripto para birimleri pazartesi günü hafta sonu elde ettikleri kazançları yitirerek tekrar değer kaybetmeye başladı. Bitcoin yüksek enflasyon ve artan faizlerin oluşturduğu kaygılar sebebiyle Asya piyasalarında yüzde 5 düşerek, 29 bin 700 dolar seviyesinden işlem gördü. Avrupalı uzamnlar kripto paraların oluşturduğu risklere karşı uyarılarını yineledi. 

 

Sabit coin şeklinde isimlendirilen TerraUSD'nin yaşadığı çöküş, riskli yatırımların satışı arasında zaten değer kaybetmekte olan kriptoların daha da dalgalanmasına neden oldu. Bu görünümde dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, son gerileme ile bu ay değerinin 5'te 1'ini kaybetti. 

Peki uzmanlar kripto paralar için neler diyor? Kripto paraları neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Fiyat sitesi coingecko'ya göre geçtiğimiz hafta  dolara karşı 1,1 sabit fiyatı kıran ve hala 0,14 dolar seviyesinden işlem gören TerraUSD sabit coinlere özel ilgi çekerek, kripto piyasasındaki rolünün önemini ortaya koydu. Bu ilginin bir bölümü mali düzenleyiciler tarafından geldi. 

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, gerçekleştirdiği bir basın toplantısında kripto değerlerin düzenlenmemeleri, istikrarlı ve yargı kapsamında uygun şekilde işlem görebilir duruma getirilmeleriyle uluslararası finans sisteminde bozulmalara neden olabileceğine dikkat çekti. 

Galhau sabit coinlerin bir şekilde risk kaynakları arasında yanlış anlamlandırıldığına da dikkat çekti. 

Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu üyelerinden Fabio Panetta da sabit coinlerin dalgalanmalara karşı kırılgan olduğunun altını çizdi. 

FED'DEN KRİPTO UYARISI

Dünyanın en büyük sabit coini Tehter 12 Mayıs tarihinde 1:1'lik sabit fiyatı kısa bir süreliğine kaybetti ancak toparladı. TerraUSD'nin tersine, Tether'ın rezervlerinin geleneksel değerlerle desteklendiğine vurgu yapılıyor. 

Aynı gün Bitcoin de Aralık 2020 tarihinden bu güne en düşük seviyesi olan 25 bin 400 dolara kadar gerilemiş, fakat pazar günü 31 bin 400 dolara ulaşmıştı. Bitcoin'in ardından kripto piyasasının ikinci en büyük para birimi olan Ether ise pazartesi yüzde günü 5,6 düşerek,  2 bin dolar seviyesine düştü. 

 

Euronews'te yer alan habere göre; sadece  Avrupalı değil, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası da (Fed) konuyla ilgili kaygılarını dile getiriyor. Fed geçtiğimiz hafta uyarılarda bulunarak, sabit coinlerin değer kaybedeceğine veya piyasaların baskı altında olduğu zamanlarda kolayca paraya dönüştürülemez duruma gelmesi sebebiyle yatırım dalgalanmalarına karşı kırılgan olduğuna dikkat çekti. 

Dolar 16'ya merpen dayadı! Dolar bugün ne kadar oldu, son durum ne?

Merkez Bankası kritik verileri açıkladı! Merkez Bankası rezervleri 101,9 milyar dolar oldu!

Bitcoin kritik seviyede oynuyor! Bitcoin'de yükseliş devam edecek mi?