Kripto Paralar

Bitcoin (BTC) yükselmeye devam edecek mi? İşte yanıtı!

Küresel ekonomideki enflasyon dalgası her geçen gün artış yaparken merkez bankaları enflasyonu engellemek için enstrümanlarını kullanmaya kaldığı yerden devam ediyor. Kripto para piyasası da değişkenlik gösteren gündeme ayak uydurmaya çalışıyor. Bitcoin'deki hızlı yükseliş alt coinlere de tesir etti

Kripto para piyasasında uzun zamandır görülmeyen dar alandaki yükseliş grafiği harekete geçti. Bitcoin'deki hızlı yükseliş alt coinlere de tesir etti.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; dünya genelinde yaşanan enflasyon sorununun çözümü için tüm merkez bankaları inisiyatif alarak elinden geleni yapmaya çalışıyor. Merkez bankaları enflasyonla mücadele etmek için faiz yükseltirken, bu hamlenin kısa vadede bu durumun önüne geçmeyeceği görülüyor. Enflasyondaki hızlı artış bu durumu teyitliyor. 

Koronavirüs pandemisinde talebin azalmasıyla yavaşlayan ekonomi nedeniyle arz da azalmıştı. Pandemide uygulanan izolasyon, karantina gibi zorlu günlerin geride kalmasıyla birlikte aşırı talep oluştu. Talebin arzdan fazla olması fiyatları yukarı çekti. Sadece arz ve talep tarafında değil, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş da dünya ekonomisi için kötü günlerin tetikleyicisi oldu. Değerli maden, petrol ve gıda arzında büyük rol oynayan Rusya ve Ukrayna fiyatların yükselmesinde başrol oynamaya başladı. Birçok ülkenin Rusya’ya karşı ekonomik savaş açması da sorunları katmerlendirdi. Rusya ise bu durumdan şu an için kârlı çıkmaya başlamış gibi görünüyor. Ekonomik açıdan ithalatını azaltan Rusya, petrol ve doğal gazı da Ruble ile satmaya başladı. Bu da Ruble’yi olmadığı kadar güçlü hale getirdi.

AKP'li Bakan'ın kardeşi THY'ye atandı!

Korkunç iddia! Elektrik krizi kapıda!

İslam Memiş "Getirisi dolardan fazla" dedi, yatırımcılara öneride bulundu!

Novogratz, Bitcoin için yaptığı değerlendirmede her zamanki söylemlerini tekrarladı. Novogratz, Mart ayında 2025 yılına kadar Bitcoin’in 500 bin doları görmesini beklediğini söylemişti. Fakat Piyasalar genelindeki sert düşüş fiyat tahmini için onu tarih değişikliğine itmiş gibi görünüyor. Kripto para milyarderi etkinlik sırasında BTC için 500 bin dolar beklentisinin 2027 yılına kadar gerçekleşeceğini kaydetti. Novogratz, geçmişte 500 bin dolar beklentisinin 2025’e kadar gerçekleşmesini beklediğini belirtmişti.

YÜZDE 2000 YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Novogratz’ın Bitcoin’in 500 bin dolara yükselmesi tahmininin gerçekleşmesi için yüzde 2018 civarında yükseliş gerçekleşmesi gerekiyor. Bitcoin tarihi zirvesini geçtiğimiz Kasım ayında 69 bin dolarla görmüştü.

BITCOIN YÜZDE 10 CİVARINDA PRİMLİ SEYREDİYOR

Lider kripto para birimi Bitcoin 24 bin dolar sınırına yaklaştı. Bitcoin yüzde 10’a yakın yükselişle 23 bin 800 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan yüzde 65 geride işlem görüyor.