Kripto Paralar

Bitcoin bu hafta 20 bin dolar mı oluyor?

Cumartesi günü için Bitcoin fiyat tahminleri değişmedi ve BTC 16.400 dolardan 16.780 dolara yükseldi.Daha sonra MAS'ın neden FTX yerine Binance'i seçtiğini açıkladı

Singapur merkez bankası Singapur Para Otoritesi (MAS), bu hafta FTX krizinin ardından ortaya çıkan bazı yanlış anlamaları ve sorunları açıklayan bir basın açıklaması yayınladı. Daha sonra MAS'ın neden FTX yerine Binance'i seçtiğini açıkladı.

MAS'a göre, ne Binance ne de FTX Singapur'da lisanslı değil. FTX, Binance'in yaptığı gibi aktif olarak Singapur'daki kullanıcıları çekmedi. MAS, Binance'e geçen yıl Eylül ayında Singapurlulara ödeme hizmetleri sağlamayı durdurmasını emretti. Birkaç ay sonra, kripto para borsası şehir devletindeki faaliyetlerini durdurdu.

Düzenleyiciler, FTX'in doğrudan Singapur'daki tüketicileri hedef aldığına dair hiçbir kanıt olmadığını söylediler. Ayrıca Singapur doları, FTX'te işlem yapmak için kullanılamaz. Singapurlular ise FTX hizmetini online olarak kullanabiliyor. MAS'a göre, FTX çöküşünün ana mesajı, herhangi bir platformda kripto para ticareti yapmanın riskli olduğu ve yatırımcıların tüm paralarını kaybedebilecekleri. MAS'a göre, birçok kripto para birimi değer kaybetti ve oldukça değişken. Kripto para endüstrisindeki mevcut kargaşa, kripto para ticaretinin tehlikelerle dolu olduğunu da gösteriyor.

Singapur Merkez Bankası'nın meşru kripto borsalarının bile başarısız olabileceği uyarısı, BTC/USD fiyatını olumsuz etkiledi. İşte diğer ayrıntılar...

1.5 Milyar Dolar Değerinde Bitcoin Kaldı 

24 Kasım'da Coinbase'den o sırada değeri 800 milyon doları aşan 50.000 BTC çekildi ve bu, 2022'de Coinbase'den çekilen en büyük ikinci BTC oldu.

Ertesi gün, 25 Kasım, yaklaşık 825 milyon dolar değerinde 50.000 BTC daha çekildi. Zincir üstü veriler ayı piyasası döngüsünün dibinin yakın olduğunu gösterdiğinden, bu kurumlar BTC'yi biriktirmek için düşük fiyatlardan yararlanıyor.

50.000 BTC'nin ikinci çekilmesi, Coinbase'in rezervlerinde sadece iki gün içinde 1,5 milyar doların üzerinde tüketti ve bu, Coinbase tarihindeki üçüncü en büyük BTC çekilmesi oldu. İstatistikler, Coinbase'in büyük miktarda BTC çekimi alan tek borsa olmadığını gösteriyor. Ocak 2022'den bu yana, BTC bakiyeleri tüm borsalarda istikrarlı bir şekilde düşüyor. Verilere göre merkezi olmayan borsa bakiyeleri Ocak 2018'den bu yana ilk kez bunun altına düştü.

Binance, 1 Milyar Dolarlık Kurtarma Fonu Başlattı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 24 Kasım'da Industry Recovery Initiative'in başlatıldığını duyurdu. Girişim, FTX çöküşünün ardından mücadele eden kripto para birimi sektörüne yardımcı olmayı amaçlıyor.

Borsanın bloguna göre Binance, gerekirse bu miktarı hızla 2 milyar dolara çıkarma seçeneğiyle birlikte IRI'ye 1 milyar dolar taahhüt etti.

IRI'ye yardım için 150 başvuruda bulunan şirketler arasında Jump Crypto, Polygon Ventures, Aptos Labs, Animoca Brands, GSR, Kronos ve Brooker Group yer aldı.

Bu yeni girişimin amacı, en iyi girişimciler ve mühendisler tarafından kurulan ve ciddi, acil mali zorluklarla karşı karşıya kalan en benzersiz ve yüksek vasıflı işletmelere yardımcı olmaktır.

Bir blog gönderisine göre bu girişim, Web3'te güveni yeniden kazanmaya yönelik işbirlikçi stratejisiyle öne çıkıyor. Binance, kripto para piyasasını canlandırmaya çalışıyor. Sonuç olarak, haberler BTC/USD'nin değerini artıracak.