02 / 05 / 2024

Bitcoin devi resmen iflas etti!

Bitcoin devi resmen iflas etti!

Kripto para sektörünün devlerinden biri olan Stabilcoin TerraUSD'nin yaratıcısı Terraform Labs iflas ettiği kaydedildi. Bitcoin devi, Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi. Binlerce yatırımcıyı ilgilendiren bu olay, piyasada büyük yankı uyandırdı.



Milyonlarca yatırımcısı olan Stabilcoin TerraUSD'nin yaratıcısı olan Terraform Labs iflas başvurusunda bulunduğu açıklandı. Buna göre, Terraform Labs'ın bu hamlesi Bitcoin yatırımcılarında büyük merak uyandırırken, olayın detayları da ortaya çıktı. Stabilcoin TerraUSD'nin yaratıcısı olan Terraform Labs, finansal zorluklar nedeni ile Amerika Birleşik Devletleri'nde Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu. 

Reuters'ın haberine göre, bu yasal başvuru Pazar günü gerçekleşti. Bölüm 11 iflas işlemleri, bir firmanın çalışmalarına devam ederken borçlarını ve ticari işlerini yeniden düzenlemesine imkan tanıyan bir süreçtir.

TERRAFORM'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Bu hamle, Terraform Labs'ın mali zorluklar karşısında şirketi yeniden yapılandırma çabasının bir parçası olarak görülüyor. İflas başvurusunun nedenleri ve şirketin yeniden yapılanma planları hakkında mahkeme belgelerinde daha fazla ayrıntı yer almıyor. Terraform Labs, bu dosyalama ile ilgili şu ana kadar herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı.

Bu gelişme, kripto para sektöründe yaşanan finansal istikrarsızlıkların ve zorlukların bir yansıması olarak kabul edilebilir. Ancak, Terraform Labs'ın atacağı adımlar ve yeniden yapılanma süreci, sektördeki diğer firmalar ve yatırımcılar için de önemli bir gösterge olacak.

 Bitcoin devi resmen iflas etti!

BİTCOİN NASIL ÇALIŞMAKTADIR?

Bitcoin'in temel işleyişi, dağıtık bir ağ olan blockchain'e dayanır. Blockchain, işlem kayıtlarının birbirine bağlı bir şekilde bloklardan oluşması ve yine  bir zincir şeklinde tutulduğu bir veritabanı kaynağıdır. Her işlem, ağdaki düğümler tarafından doğrulanır ve onaylanır. Bu sayede güvenli ve şeffaf bir şekilde işlem gerçekleştirilir.

BİTCOİN NEDİR NE İŞE YARAR?

Bitcoin'in bu amacı aracılara ihtiyaç olmadan , doğru yolla  kullanıcılar arasında yapılan, güvenli, hızlı ve ucuz bir ödeme sistemi sağlamaktır. Buna göre, bazı önemli özellikleri şunlardır: Sınırlı arz: Bitcoin'in toplam arzı 21 milyon adetle sınırlıdır. Bu sayede Bitcoin'in değeri artma eğilimindedir.

Bitcoin ile kira ödeme dönemi başladı! İlk kontrat imzalandı!

Bitcoin fiyatında sert düşüş yaşandı...

Bitcoin son 26 ayın zirvesinde! Bitcoin 48 bin doları geçti...

SEC, spot Bitcoin ETF'lere onay verdiğini duyurdu...


Geri Dön