Kripto Paralar

Bitcoin dibe çakılırken JP Morgan’dan yeni rapor geldi!

JP Morgan FTX iflasının Bitcoin regülasyonlarına etkisini değerlendirdi.

FTX'in iflası kripto para piyasasını salladı, ancak iflasın Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri üzerindeki etkisi hâlâ hissediliyor.

FTX ve kardeş şirketi Alameda Research'ün iflasının kripto pazarı üzerindeki etkisini değerlendiren ABD'li bankacılık devi JP Morgan, iflasın kripto düzenlemesi üzerinde olumlu bir etkisi olacağını aktardı.

Bu bağlamda banka, kripto piyasasını düzenlemeye yönelik halihazırda devam eden girişimlerinin FTX ve Alameda'nın iflaslarının ardından hız kazanacağına vurgu yaptı.

MiCA yasasının Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak JP Morgan, FTX'in iflası gibi müteakip olayların MICA tarafından belirlenen sürenin kısaltılması için baskı oluşturabileceğini belirtti.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“ABD düzenleyicileri Mayıs ayından yaşanan Terra çöküşü sonrasında kripto para piyasasına yönelik artan gözetim ve tüketici korumalarına yönelik bir ihtiyaç oluştuğunu gördü.

Bu bağlamda Kasım ayında yaşanan FTX iflası sonrasında da kripto düzenlemeleri konusunda daha fazla aciliyet olması muhtemeldir.

Ayrıca müşterilerin dijital varlıklarının saklanması ve korunmasına, komisyoncu/ticaret/borç verme/takas/saklama faaliyetlerinin ayrıştırılmasına, şeffaflık ile varlıkların ve yükümlülüklerin raporlanmasına odaklanan düzenleyici girişimlerin ortaya çıkması da muhtemeldir.”

Banka, FTX'in sona ermesinden sonra merkezi bir borsadan (CEX) merkezi olmayan bir borsaya (DEX) geçiş yapan yatırımcılara karşı temkinli davrandığını belirterek, düşük işlem hızları ve düşük işlem hacimlerinin DEX'in büyük kurumlar için uygun olmadığını söyledi. Peki, Bitcoin ne kadar? Kripto paralarda son durum ne? İşte 28 Kasım 2022 kripto paralarda son durum...

KRİPTO PARA PİYASALARINDA SON DURUM!

  İsim Sembol Fiyat (USD)            
1   Bitcoin BTC 16.243,2          
2   Ethereum ETH 1.174,24          
3   Tether USDT 0,9996          
4   BNB BNB 294          
5   USD Coin USDC 1,0004          
6   Binance USD BUSD 1,0003          
7   XRP XRP 0,38589          
8   Dogecoin DOGE 0,095235          
9   Cardano ADA 0,3069          
10   Polygon MATIC 0,823          
Bitcoin dibe çakılırken JP Morgan’dan yeni rapor geldi!
Bitcoin'e bir darbe daha! 26 ayın dibini gördü
Bitcoin bu hafta 20 bin dolar mı oluyor?