Kripto Paralar

Bitcoin FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı!

Kripto paraların şahı olaran bilinen Bitcoin, yatırımcılar tarafından merakla beklenen FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı. İşte kripto paralarda son durum...Kripto paraların şahı olarak bilinen bitcoin 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen FED kararı geldi. Kripto paraların şahı olarak bilinen bitcoin 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, haftanın ve hatta son dönemin en çok beklenen olayı gerçekleşti ve FED beklendiği gibi politika faizini 25 baz puan artırdı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, FED faiz kararını değerlendirerek kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu karar açıklandığı ilk anda sınırlı pozitif tepki veren Bitcoin, FED Başkanı Powell konuşmaya başladığı andan itibaren hızını yükselterek, yükselişe geçti. Verilen detaylara göere, Powell, çok yol katettiklerini ancak hala gidecek çok yolları olduğunu, bu sene faiz indirimi öngörmediklerini ve faizin piyasanın beklediğinden daha yükseğe çıkabileceğini bildiren mesajlar verdi. Söz konusu bu cümleler piyasanın daha önce duyduğu ve kulağa tanıdık gelen sinyaller olduğu için şahin bir etki yaratmadı. Merakla beklenen konuşmanın devamında ise Powell’ın enflasyondaki düşüşe birçok kez dikkat çekmesi ve “dezenflasyon başladı” cümlesini kurması da piyasalar tarafından güvercin algılandı. Söz konusu bu mesaj, FED’in enflasyonda trendin aşağıya doğru evrildiğini görüp kabul ettiğini gösterdi. Yine verilen detaylara göre, ekonomide büyük bir daralma kaydetmeden enflasyonu yüzde 2 seviyelere çekebilmeyi başaracaklarını dile getiren Powell’ın enflasyonla mücadele konusundaki mesajları piyasa tarafından da güvercin algılandı.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yaptığı açıklamada "Dünün özeti şu anda politika faizi 425 – 450 baz puan arasına yükseltilmiş oldu ve yıl içerisinde iki kez  daha 25 baz puanlık artış yapılabilir." dedi.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, Genel olarak daha şahin bir konuşma bekleyen piyasanın bu ılımlı mesajlara tepkisinin de pozitif olduğuna değinerek, FED sonrası hisse senetlerinde ve kripto paralarda yükselişler görüldüğünü belirtti.

Verilen detaylara göre, ABD endeksleri yüzde 1 ila yüzde 2 arasında yükselirken Bitcoin 24 bin dolar, Ethereum 1700 dolar seviyelerine ulaştı. Yine verilen bilgiye göre, dolar ve tahvil faizleri de geri çekildi. Bitcoin dominasyonunun düşmesiyle altcoinlerde pozitif hareketler de görüldü. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasasının toplam değeri 1.1 trilyon dolara yükseldi. Günlük hacimler de 65 milyar dolar seviyesinde yükseliş gösterdi.

 

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak'a göre gündemden düşmeyen Bitcoin, dün FED kararı sonrası volatil (oynak) hareketler gösterdi ve 22 bin 770 dolar seviyelerine iğne atıp daha sonra 24 bin 250 dolar seviyelerine kadar yükseliş gösterdi. Bugün sabah saatlerinde de 23 bin 800 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak yaptığı açıklamada her ne kadar 24 bin dolar üzerine hareketlilik gösterse de kalıcılık sağlayamayan Bitcoin'in yukarı yönlü harekette yeniden 24 bin dolar seviyesini test etmesinin beklenebileceğini kaydetti. Söz konusu bu seviyenin kırılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapmasının 24 bin 440 dolar daha sonra da 24 bin 900 dolar seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebileceğini kaydeden Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, "Aşağı yönlü bir harekette ise ilk 23.200$, ikinci olarak 22.300$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir." dedi.

Yine aktarılan detaylara göre, Ethereum, dün yaşanan yükselişle beraber, önemli bir direnç seviyesini test ederek ret aldı. Bugün sabah saatlerinde ise 1.660 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak, Ethereum için aşağı yönlü bir hareketlilikte ilk destek olarak 1.625 dolar seviyesine tutunmasının beklenebileceğini kaydederek, söz konusu bu seviyenin kırılması halinde 1590 dolar seviyelerine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirebileceğini söyledi. Yukarı yönlü bir hareketlilikte ise 1.680 dolar seviyesinin kırılması ve üzerinde günlük kapanışlar yapmasının önemli olacağını kaydeden Yorak, ardından da 1.700 dolar seviyelerini test edilebileceğini sözlerine ekledi.
 

NFT Yasağı Rotasını Tersine Çevirdi! Kampanya sona erdi

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

Bitcoin'de yükseliş sürüyor. Kriptocuların gözü bu haberde!