Kripto Paralar

Bitcoin için kritik tahmin!

Piyasa belirsizliği, yatırımcıların her veri parçasını yeni bir fırsat olarak görmelerini sağlar. Milyarder yatırımcı Novogratz kripto kullanıcılarına “Fed'i izleyin” dedi. Cryptonews'ten Ruholamin Haqshanas'ın bildirdiği gibi, mevcut döngü, hem olumsuz bir görünüme sahip olduğu hem de piyasalarla artan korelasyonun etkilerinden muzdarip olduğu için kripto piyasası üzerinde oldukça etkili oldu

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, Federal Rezerv enflasyonu kontrol etmeyi amaçlayan agresif faiz artışlarını hafifletirse Bitcoin'in fiyatının artacağını tahmin ediyor.

Cryptonews'ten Ruholamin Haqshanas'ın bildirdiği gibi, mevcut döngü, hem olumsuz bir görünüme sahip olduğu hem de piyasalarla artan korelasyonun etkilerinden muzdarip olduğu için kripto piyasası üzerinde oldukça etkili oldu. Novogratz, genel olarak kripto piyasalarının, özellikle de Bitcoin'in, kötü makroekonomik ortam soğudukça toparlanacağını düşündüğünü söyledi.

"BİTCOİN'İN ENFLASYONA KARŞI GÜÇLÜ BİR KORUMA STATÜSÜNDE"

Novogratz, Bitcoin'in güçlü bir enflasyon riskinden korunmaya sahip olduğu varsayımının, Fed Başkanı Jerome Powell faiz artırımı kampanyasını başlatmasıyla kırıldığını öne sürdü. Galaxy Investment Partners'ın 53 yaşındaki CEO'su, genellikle bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görülen Bitcoin'in, Fed'in enflasyonla mücadelesinde büyük bir çöküş yaşadığına ve diğer varlıkların risk olarak görüldüğüne dikkat çekti.

GELENEKSEL PİYASALARLA KORELASYON

Novogratz, Bitcoin'in son zamanlarda geleneksel finansla olan ilişkisinin de düşüşüne katkıda bulunduğunu söyledi. Novogratz, “Elbette Bitcoin, diğer birçok varlık gibi, Powell enflasyonu kafasına vurmaya başladığında toparlandı” dedi.

Öyle olsa bile, ABD'li milyarder yatırımcı, Başkan Powell'ın “enflasyonla mücadeleyi bırakmasıyla” Bitcoin'in büyük olasılıkla bir çıkış göreceğini iddia ediyor. Novogratz'a göre, Powell'ın enflasyonla mücadele eylemleri, Bitcoin üzerinde enflasyonun kendisinden daha zararlı bir etkiye sahip.

Geçen ay Fed, enflasyonla mücadele kapsamında gösterge faiz oranını geçen ay 75 baz puan artırmıştı. Hareket, %0,75'lik üçüncü bir art arda kazanç anlamına geliyordu ve Fed, kazanımların devam edebileceğini belirtmek için hızlı davrandı.

Kamuoyu, faiz oranlarındaki artışın genel ekonomiyi olumsuz etkileyeceği ve riskli varlıkların kaçınılmaz olduğuna inanmaktadır. Bunu akılda tutarak, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) bile Fed'i daha fazla artışa karşı uyaran bir rapor yayınlamak zorunda hissetti.

Novogratz ile benzer bir görüşü paylaşan SkyBridge Capital CEO'su Anthony Scaramucci de Bitcoin'in bir enflasyon riskinden korunma olduğuna inanmadığını belirtti. Scaramucci, "En azından şimdilik" dedi, "Bitcoin'in enflasyondan korunma amaçlı olduğu anlatısı, son zamanlarda kripto eleştirmenlerinden tepki çekti. Bu, büyük ölçüde, varlığın son zamanların uğursuz makro atmosferine karşı mücadelesinden kaynaklanmaktadır. Novogratz ayrıca şunları söyledi:

“Bazı kripto savunucuları ne olursa olsun bu inanca bağlı kalsa da, birçoğu ifadeyi yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini kabul ediyor.”

UZUN VADEDE YÜKSELİŞ

İki ay önce Scaramucci, Bitcoin'in bir enflasyon riskinden korunma aracı olduğu iddiasına karşı çıktı. Scaramucci, Bitcoin'in güçlü bir enflasyon koruması görevi görecek kadar olgunlaşmadığını iddia ettiğini öne sürdü. Scaramucci ayrıca, Bitcoin'in bir enflasyon koruması olması için bir milyar cüzdan bant genişliğine ulaşması gerektiğini de kaydetti. Yine de Scaramucci, Bitcoin'in uzun vadede yükselmeye devam edeceğine inanıyor.

O banka Bitcoin'in ödeme olarak kabul edilebileceğini söyledi!
Bitcoin sonunda eşiği aştı! Kripto paralarda neler oluyor?
Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...
Bitcoin yatırımcıları dikkat! FED yeniden oyuna dahil oluyor!